Cererea companiei Tel Drum de ridicare a sechestrului, analizată de Curtea Supremă

Cererea companiei Tel Drum de ridicare a sechestrului, analizată de Curtea Supremă

Reprezentanţii Tel Drum cer ridicarea sechestrului pus de DNA

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie analizează miercuri contestaţia depusă de Tel Drum, prin care societatea cere ridicarea sechestrului pus de DNA pe bunurile şi conturile companiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

La termenul anterior, din 31 ianuarie 2017, un avocat al companiei Tel Drum a solicitat recuzarea judecătorului Valentin Horia Şelaru, pe motiv că magistratul s-ar mai fi pronunţat în acest dosar, însă cererea a fost respinsă.

Solicitarea vine după ce, cu doar câteva zile înante ca Tel Drum să ceară intrarea în insolvenţă, compania a avut grijă să înstrăineze, la preţuri derizorii, o parte importantă din patrimoniu. Cumpărătorul este nimeni altul decât fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, Ştefan Valentin Dragnea.

Pe 17 ianuarie, DNA a anunţat că a pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale SC Tel Drum SA, precum şi poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în conturile bancare deţinute de aceasta, până la concurenţa sumei de 32.118.589 lei, reprezentând suma foloaselor necuvenite şi suma cu care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat.
În noiembrie 2017, compania Tel Drum a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene din judeţul Teleorman. 

citeste totul despre: