Centru pentru studiul islamofobiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fundaţia EURISC a lansat, ieri, la Bucureşti Centrul european pentru studiul islamofobiei care îşi propune să promoveze dialogul interreligios şi intercultural şi să analizeze fenomene sociale întâlnite la nivel european, cum sunt atitudinile xenofobe şi antiislamice.

„Studiem fenomene care apar în subteran. Criza economică şi şocul ameninţărilor teroriste au dus la apariţia în unele ţări europene a unor fenomene de respingere, de violenţă urbană şi xenofobie.

Aceste fenomene trebuie identificate şi studiate", a spus Liviu Mureşan, preşedinte executiv al Fundaţiei EURISC. Centrul îşi propune, în acelaşi timp, să prezinte comunităţii europene experienţa pozitivă a României care poate constitui un model în ceea ce priveşte relaţia cu minoritatea musulmană. Muftiul Murat Yusuf a precizat că în România trăiesc aproximativ 70.000 de musulmani.

Cea mai mare parte o reprezintă comunităţile de turci şi de tătari care s-au stabilit în Dobrogea încă din secolul al XIII-lea. În afara acestor comunităţi tradiţionale, în ţara noastră s-au mai stabilit cetăţeni veniţi din unele ţări arabe înainte de 1989, dar şi după Revoluţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite