Centrele de testare vor fi închise. Cetăţenii se vor putea testa la cabinetele medicilor de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
testare - pixabay

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus că odată cu scăderea numărului de cazuri COVID-19, majoritatea centrelor de testare vor fi închise. Acesta a precizat că oamenii vor avea posibilitatea să depisteze infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la cabinetele medicilor de familie.

„În momentul în care vom avea această situaţie, vă daţi seama că vor mai rămâne câteva centre de testare, dar marea majoritate a testărilor, în mod o evident, ar trebui realizată la medicii de familie care au, în momentul de faţă, instrumentele, inclusiv mecanismele financiare, pentru a realiza acest lucru”, a spus Rafila.

Medicii de famile vor avea posibilitatea să facă doar teste rapide. Rafila a spus că în continuare spitalele vor îngriji pacienţi COVID-19 şi că în acestea vor exista şi centre de testare PCR.

„Dacă vor exista solicitări care răspund definiţiei de caz se pot testa fie prin apelarea ambulanţei, fie prin prezentarea la spitalele care vor trata în continuare această categorie de pacienţi. Gândiţi-vă că în spitalele de boli infecţioase vor rămâne astfel de centre de testare (RT - PCR)”, a mai spus Alexandru Rafila.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite