Cele cinci maimuţe confiscate de Garda de Mediu în Bucureşti au ajuns la Grădina Zoologică din Târgu Mureş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele cinci maimuţe care au fost confiscate de Garda de Mediu în Bucureşti, trei din rasa Macac şi două Coati, au fost aduse, luni, la Grădina Zoologică din Târgu Mureş de către Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA).

"Totul a început pe 10 septembrie, atunci când un apel la 112 anunţa că o maimuţă umblă liberă pe străzile din Bucureşti. Echipajele ASPA au mers atunci că găsească această maimuţă, am solicitat şi sprijinul unei fundaţii care se ocupă cu animalele sălbatice (...) şi pe 11 septembrie s-a reuşit capturarea macacului japonez, un mascul în vârstă de aproximativ 3 ani. Echipajele ASPA, ajutate de medicul veterinar Ovidiu Roşu, au reuşit să captureze în siguranţă macacul japonez. (...) Ulterior, în urma acestei capturări Secţia de Poliţie 24 a obţinut un mandat de percheziţie la o adresă din sectorul 5 a municipiului Bucureşti, iar acolo au fost identificate alte două exemplare de macac şi două exemplare de coati. Garda de Mediu a dispus confiscarea acestor animale, nu erau ţinute în condiţii proprii, astfel încât au fost tranchilizate şi duse. ASPA a discutat cu mai multe grădini zoologice din ţară şi, ulterior, a fost luată decizia de a fi transferate aici, la Târgu Mureş. Este o anchetă în curs de desfăşurare, nu ştim când au intrat în ţară. Ştim doar originea animalelor, macacul japonez provine din Asia şi coati provine din America de Sud. Până acum nu s-a putut proba legalitatea deţinerii acestor animale exotice, pentru a deţine animale exotice e nevoie de documentaţie specială", a declarat purtătorul de cuvânt la ASPA, Cătălina Trănescu, citat de agerpres.ro.

Potrivit acesteia, la adresa respectivă a mai fost identificată o cămilă, însă pentru acest animal condiţiile erau potrivite, astfel încât a rămas în aceeaşi locaţie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite