Cel mai amplu exerciţiu de simulare a unui cutremur de magnitudine 7,2 a avut loc în Capitală VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
simulare cutremur

Cel mai mare exerciţiu de simulare a unui cutremur a avut loc joi, în Capitală. Salvatorii din cadrul ISU Bucureşti – Ilfov spun că intervenţia a decurs conform scenariului, dar este posibil ca într-o situaţie reală, lucrurile să nu funcţioneze ideal. „Evacuarea trebuia să se facă mai rapid”, spun pompierii.

Acţiunile pentru gestionarea situaţiei de urgenţă s-au desfăşurat la clădirile Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii din România, în care zilnic îşi desfăşoară activitatea peste 2500 de angajaţi, au transmis reprezentanţii ISU. 

Cel mai mare exerciţiu de simulare a unui cutremur a a avut loc, joi, în Capitală, iar potrivit scenariului, 20 de oameni au fost blocaţi în clădiri, aceştia fiind în imposibilitatea de a se salva singuri. Alte 1.930 de persoane au fost evacuate.

Exerciţiul a fost desfăşurat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov, care arată că verificarea modului de intervenţie în cazul unui seism se realizează periodic, pentru pregătirea efectivelor proprii şi în regim integrat, cu celelalte instituţii care au rol de asigurare a managementului situaţiilor de urgenţă.

     

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite