Cei şapte membri ai grupării Pîrcălabu au fost arestaţi preventiv pentru tentativă de omor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu FOTO Adevarul
Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu FOTO Adevarul

Cei şapte membri ai grupării Pîrcălabu reţinuţi joi au fost arestaţi, vineri, pentru tentativă de omor calificat, după ce, în februarie, ar fi bătut trei membri ai clanului Mogoş, în urma loviturilor una dintre victime suferind o fractură de craniu, iar o alta nu-şi mai poate folosi braţele.

Cei şapte, bodyguarzi la restaurantul Hanul Drumeţului din sectorul 6, membri ai grupării Pîrcălabu, sunt acuzaţi de anchetatori că, la începutul lunii februarie, au atacat cu bâte şi topoare şi bătut trei membri ai clanului Mogoş, clienţi în local.

În urma incidentului, victimele au ajuns la spital, una dintre acestea având craniul spart, iar o a doua, fracturi multiple la nivelul braţelor.

La cinci luni de la producerea incidentului, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au reuşit să obţină arestarea a şapte suspecţi, toţi foşti sportivi, angajaţi de Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţiei Române de Lupte, să menţină ordinea la Hanul Drumeţului.

Potrivit unor surse judiciare, înainte de comiterea acestei tentative de omor, gruparea Pîrcălabu a comis mai multe acte de violenţă, însă, de fiecare dată, victimele s-au temut să depună plângere.

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a început să fie un competitor important pe piaţa violenţei din Bucureşti după acţiunile de anul trecut ale DIICOT, în urma căroua au fost închişi liderii unora dintre cele mai importante grupări infracţionale din Capitală, cum sunt grupările Sportivilor, Caranilor, Cămătarilor, Vancică şi Duduienii.

Răzvan Pîrcălabu ar fi înţeles atunci că este un moment potrivit să se afirme, iar la Hanul Drumeţului au început să aibă loc bătăi în urma cărora au ajuns la spital diverşi membri ai lumii interlope din Capitală, rămaşi fără sprijin odată cu arestarea liderilor grupărilor din care făceau parte.

În acest mod, spun aceleaşi surse, Pîrcălabu ar fi încercat să trimită un semnal prin care să fie recunoscut ca lider absolut, printre victimele oamenilor săi numărându-se, pe lângă apropiaţii lui Mogoş, reprezentanţi ai grupării Sportivilor.

În acest dosar, poliţiştii şi procurorii bucureşteni au făcut, joi, 20 de percheziţii, într-un dosar de tentativă de omor în care sunt vizate mai multe persoane, printre care şi preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu.

Potrivit unor surse din Poliţie, ancheta vizează mai multe persoane, printre care şi preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, suspectat că ar fi constituit o grupare infracţională violentă, cu ajutorul unor bodyguarzi, pe care i-ar fi plătit şi cărora le asigura, la nevoie, cazare în Bucureşti.

Percheziţiile au vizat şi restaurantul Hanul Drumeţului, din Sectorul 6, dar şi sediul firmei Drumeţul Guard, societăţi care ar fi controlate de Pîrcălabu, au precizat sursele citate.

Dosarul a fost deschis în urma unui scandal care a avut loc la începutul lunii februarie, la Hanul Drumeţului din sectorul 6 şi căruia i-au căzut victime trei persoane membri ai clanului interlop Mogoş, din sectorul 2.

În noaptea în care s-a produs incidentul, Mogoş ar fi avut un conflict cu un bărbat despre care anchetatorii susţin că ar fi fost şoferul lui Cristian Borcea. În urma acestui conflict, trei persoane care se aflau cu Mogoş au fost bătute, una dintre victime fiind ulterior operată pe creier de două ori, din cauza unor hematoame.

Poliţiştii au demarat o anchetă la câteva zile după producerea incidentului, iar care atunci când au mers să ridice imaginile surprinse de camerele de supraveghere au constat că momentele care surprindeau scandalul fuseseră şterse. Ulterior au fost audiate mai multe persoane, însă ancheta a avansat cu dificultate, în condiţiile în care ar fi fost dificil de stabilit care au fost persoanele de serviciu în noaptea incidentului, au precizat sursele citate.

Cu o zi înainte ca cei trei membri ai grupării Mogoş să fie bătuţi cu bâtele de bodyguarzii de la Hanul Drumeţului, în acelaşi local a fost bătut crunt şi un jucător profesionist de poker.

Surse apropiate anchetei au declarat că, la scurt timp după cele două incidente, Răzvan Pîrcălabu, care este ofiţer MApN, a fost avansat la gradul de maior şi chiar la un moment dat s-ar fi prezentat în faţa poliţiştilor în uniformă militară.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite