UPDATE Cod galben de inundaţii pe râurile din nord-vestul ţării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod galben de inundaţii în Nord-Vestul ţării până luni seara     FOTO Adevărul
Cod galben de inundaţii în Nord-Vestul ţării până luni seara     FOTO Adevărul

Hidrologii au emis o avertizare cod galben de inundaţii care vizează râurile din nord-vestul ţării, valabilă de sâmbătă, de la ora 18.00, până luni seara, la ora 20.00.

UPDATE 13.44:  Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare Cod galben de inundaţii valabilă de sâmbătă, ora 18.00, până luni, ora 20.00, care vizeazp bazinele Vişeu, Iza, Tur, Someşul Mare, Lăpuş, Someşul Mic, Crişul Repede, Crişul Negru, Crişul Alb şi Arieş.

Potrivit INHGA, începând de sâmbătă, ora 18.00, se instituie codul galben pe râurile din bazinele Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, bazine hidrografice aferente judeţelor Satu Mare şi Maramureş.

Iar de duminică, ora 6.00, se instituie codul galben pe râurile din bazinele Someşul Mare şi pe râurile din bazinele superioare şi afluenţii de pe cursurile mijlocii ale Crişului Repede, Crişului Negru, Crişului Alb, Someşului Mic şi Arieşului, din bazinele hidrografice aferente judeţelor Bistriţa Năsăud, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara şi Alba.

cod galben inundatii

Sursa: inhga.ro


UPDATE 11.40: Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o nouă avertizare nowcasting, de data aceasta de cod galben, care vizează ceaţă densă în judeţul Neamţ, inclusiv pe E 85, valabilă până la 12.30.

Fenomenele meteorologice asteptate vizează ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii orizontale sub 200 m, izolat sub 50 m, burniţă, potrivit meteorologilor.

Pe de altă parte, Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că până la ora 11.00 nu au fost semnalate tronsoane de drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza unor accidente rutiere şi nici probleme deosebite de fluenţă a traficului rutier pe nicio arteră importantă din ţară.

De asemenea, că nu sunt semnalate probleme în traficul feroviar şi nu există aeroporturi sau porturi maritime ori fluviale închise din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.


Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM)  a emis sâmbătă dimineaţă o avertizare de tip nowcasting care vizează ceaţă densă în judeţele Suceava şi Neamţ, inclusiv E85, E58 şi drumurile naţionale şi judeţene aferente.

Meteorologii avertizează că în zonele menţionate se înregistrează ceaţă care determină scăderea vizibilităţii orizontale sub 200 m, izolat sub 50 m, dar şi burniţă.

Avertizarea este valabilă, deocamdată, până la ora 10.00, însă ea poate fi prelungită, în funcţie de condiţiile meteo.

Două porturi închise temporar

Tot din cauza ceţii denseporturile Constanţa Nord şi Constanţa Sud au fost închise traficului maritim şi fluvial sâmbătă dimineaţa, începând cu ora 07.00, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

Se preconizează redeschiderea lor în jurul orei 09.00.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite