Ce vrea să facă Elena Udrea după ce va fi eliberată din Costa Rica, potrivit avocatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elena Udrea la DNA FOTO Inquam/Liviu Florin Albei
Elena Udrea la DNA FOTO Inquam/Liviu Florin Albei

Avocatul Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, a declarat vineri că fostul ministru al Dezvoltării va reveni în ţară imediat ce va fi eliberat din arestul din Costa Rica, transmite Mediafax.

Solicitat să precizeze dacă Elena Udrea se va întoarce în ţară, în condiţiile în care urmează să fie eliberată, apărătorul Elenei Udrea a declarat că : "Da, se va întoarce imediat", după cum informează Mediafax.

Soluţionarea contestaţiei în anulare formulată de avocaţii Elenei Udrea în dosarul Gala Bute a primit termen pe 28 ianuarie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Elena Udrea fiiind citată să apără în faţa judecătorilor.

Tribunalul Bucureşti a revocat vineri solicitarea de extrădare pentru Elena Udrea din Costa Rica. Decizia vine la o zi după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis suspendarea executării pedepsei de închisoare cu executare pentru fosta ministră. Decizia trebuie comunicată şi autorităţilor din Costa Rica, acolo unde este arestată Elena Udrea.

Apărătorii Elenei Udrea şi ai lui Tudor Breazu, condamnaţi în dosarul "Gala Bute", au formulat joi contestaţii faţă de formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Procurorul DNA prezent în sala de judecată, Marius Vartic, a anunţat că este de acord cu solicitările avocaţilor. Vartic a pus concluzii de admitere a suspendării executării până lasoluţionarea contestaţiei în anulare, precizând că nu credea că "va asista la un prohod al îngropării completului de 5", potrivit Mediafax.

Curtea Supremă a decis miercuri noapte eliberarea mai multor persoane în trei dosare celebre în care avocaţii condamnaţilor au invocat ilegalitatea completurilor de cinci judecători. Printre cei eliberaţi din penitenciare se numără Rudel Obreja, Constantin Niţă şi Dan Şova. Cei trei au cerut rejudecarea proceselor şi au făcut contestaţii în anulare, în acest ultim caz fiind fixate termene după 20 ianuarie 2019. Judecătorii au decis suspendarea executării pedepsei, după ce cererile de contestaţii în anulare au primit termene după 20 ianuarie 2019.Decizii similare au fost pronunţate şi în cazurile Alina Bica, fosta şefă DIICOT, şi Şerban Pop, fostul preşedinte al ANAF.

Decizia a fost luată de completul care judecă şi apelul lui Liviu Dragnea în dosarul privind angajările fictive. Completul de 5 judecători (C5) P2 este format din judecătoarele Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera, Rodica Aida Popa şi Simona Enceanu.

La începutul lunii decembrie, o instanţă din Costa Rica a decis să prelungească arestul preventiv pentru Elena Udrea şi Alina Bica. Judecătorii au dat curs solicitării procurorilor care au susţinut în faţa instanţei că arestul preventiv în cazul acestora ar trebui prelungit până când autorităţile costaricane se vor pronunţa asupra cererii de extrădare formulate de către statul român. Alina Bica a ajuns în Costa Rica în iulie 2017, fiind urmată de Elena Udrea în februarie acest an.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite