Ce ţări îşi redeschid turismul în urma avansului luat de vaccinări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atena se pregăteşte de sosirea turiştilor FOTO Shutterstock
Atena se pregăteşte de sosirea turiştilor FOTO Shutterstock

Datorită campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus, tot mai multe ţări europene, şi nu numai, primesc fără carantină turiştii care au fost vaccinaţi sau au fost testaţi negativ pentru COVID-19, iar în viitorul apropiat îşi vor deschide frontierele şi alte ţări, se arată într-o analiză a portalului cipriot Sigma Live.

Astfel, Israelul, care este înaintea tuturor celorlalţi în cursa globală de vaccinare, este gata să primească din nou turişti de la sfârşitul lunii mai. Călătorii trebuie să se conformeze cerinţelor autorităţilor, inclusiv prin prezentarea unor dovezi privind vaccinarea şi a unor teste de diagnostic negative, arată portalul Sigma Live

Grecia a ridicat carantina obligatorie pentru călători, încercând o deschidere-pilot a pieţei turistice, înainte de inaugurarea oficială a sezonului turistic pe 14 mai. Concret, Grecia anulează carantina obligatorie de şapte zile pentru călătorii din UE, Regatul Unit, Statele Unite, Serbia, Israel şi Emiratele Arabe Unite. Cu toate acestea, vizitatorii trebuie să deţină un certificat de vaccinare sau un test negativ pentru COVID-19 realizat cu 72 de ore înainte de sosirea în ţară.

La rândul ei, Portugalia se pregăteşte să primească turişti începând cu 17 mai, cu condiţia să fi fost vaccinaţi împotriva COVID-19, să aibă un test recent pentru coronavirus negativ sau să aibă anticorpi împotriva SARS-CoV-2. Insula Madeira acceptă deja turişti pe baza dovezii vaccinării lor.

La fel ca aproape toate statele membre UE, Spania nu impune restricţii de călătorie cetăţenilor europeni şi cetăţenilor Spaţiului Economic European. Cu toate acestea, ţara, precum şi regiunile, care sunt responsabile pentru politica de sănătate, modifică adesea măsurile în funcţie de evoluţia pandemiei. Unele zone, cum ar fi Mallorca şi restul Insulelor Baleare, sau părţi din Spania continentală, nu mai sunt considerate zone cu risc, iar rezervările sunt în continuă creştere. 

În Croaţia pot intra toate persoanele vaccinate împotriva COVID-19 începând cu 1 aprilie. De asemenea, orice turist care prezintă un test molecular negativ sau poate dovedi că a trecut prin boală şi a dezvoltat anticorpi, cel puţin în ultimele şase luni (condiţiile certificatului verde digital european), poate trece graniţa ţării.

Frontierele Islandei s-au deschis deja pentru turiştii străini. Călătorii trebuie să demonstreze că au fost vaccinaţi pentru COVID-19 şi vor fi scutiţi de regulile privind carantina.

Şi micul stat insular Malta, care avansează într-un ritm rapid cu vaccinările, se pregăteşte să primească turiştii începând cu luna iunie. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite