Ce spune Raed Arafat despre demisia sa de la DSU

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat este cel care a realizat sistemul de urgenţă în România.
Raed Arafat este cel care a realizat sistemul de urgenţă în România.

Raed Arafat, creatorul SMURD, a făcut duminică seară câteva precizări în legătură cu presiunile care se fac la adresa pentru a demisiona.

„Nu sunt lipit de scaun, dar nu demisionez. Dacă sunt demis, e dreptul oricui să facă asta, să mă demită dacă vor. Ce consider după tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă este că atacurile sunt intensificate, pentru că atacurile sunt, de foarte mult, cu mesaje prestabilite. Mesaje coordonate precum <de prea mult timp este, a îmbătrânit, să vină tinerii> sau <a făcut ceva bun, a făcut SMURD-ul, dar acum nu mai ştie, trebuie să plece> au fost mesaje prin social media. Apoi s-au intensificat după apariţia faimosului film înainte de comemorarea de la Colectiv, pe care cineva l-a avut şi l-a dat abia atunci. Eu trebuie să clarific ceva: nu conduc IGSU. Eu coordonez DSU. IGSU este condus de un general, care îl comandă”, a spus Raed Arafat, duminică seara, la Antena 3.

Arafat spune că sunt presiuni mari atât interne cât şi externe pentru a se desfiinţa DSU, Direcţia pentru Situaţii de Urgenţă şi că s-a gândit chiar să plece din România.

„E un asalt, dar nu mă las pentru că au fost foarte mulţi care au avut încredere în mine, pentru că eu nu am construit singur. Eu am spus că nu se poate privatiza sistemul de urgenţă. E ca şi cum am privatiza apărarea”, a afirmat Arafat. 

Întrebat fiind ce va face dacă ministrul de Interne Marcel Vela îi va cere să demisioneze, Arafat a spus că aştepată ca cei care îi vor demisia să-şi asume acest act.

„Nu, am zis că dânşii să îşi asume şi să mă demită. Trebuie să fiu demis, dar pentru ce am făcut în ţara asta, dacă vor să mă demită, să mă demită onorabil. Nu să mi se spună că ai fost evaluat, ai fost demis pentru că ai fost prost, pentru că pot să arăt eu motivele pentru care nu am fost prost. Dar acest lucru trebuie să fie asumat. Să spună: vrem să lucrăm cu doctorul Arafat sau nu vrem să facem asta şi să mă demită”, a răspuns şeful DSU.

Arafat crede că ar putea urma un exil la Târgu-Mureş şi că nu va accepta poziţii date la nivel de stat.

„Sunt destule oportunităţi în altă parte, unde nu mă consideră bătrân. Şi sunt convins că în secunda în care zic: <Sunt liber>, o să vină şi altele. Varianta a treia ar fi să stau la UPU Târgu Mureş, dar după o lună, două o să mă toace. Probabil că asta o voi face după ce se decide, plecarea din ţară. Nu există altă alternativă. Eu nu accept poziţii date, la nivel statal. Nu negociez poziţii. Dacă este să mă duc afară, mă duc pe efort propriu. Mă duc în primă fază la Târgu Mureş şi ştiu cum să rezolv o treabă şi să fac ceva util”, a răspuns Arafat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite