Ce spune MAE despre situaţia românilor condamnaţi în Malaezia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ambasada României la Kuala Lumpur urmăreşte în mod prioritar evoluţia procedurilor judiciare aferente, se consultă în permanenţă cu avocaţii apărării şi asistă la termenele de judecată ale celor trei români condamnaţi în Malaezia, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE), într-un răspuns la solicitarea Agerpres.

Totodată, reprezentantul cu atribuţii consulare al misiunii diplomatice efectuează vizite la penitenciar şi menţine legătura cu familiile aparţinătoare din ţară, mai arată sursa citată.

În prezent, trei cetăţeni români sunt în stare de detenţie în Malaezia pentru trafic de droguri, dintre care doi au fost condamnaţi definitiv la pedeapsa capitală, al treilea fiind în etapă procesuală.

Încă de la semnalarea cazurilor, Ministerul Afacerilor Externe s-a implicat şi a întreprins toate demersurile posibile în vederea acordării de asistenţă cetăţenilor români.

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Kuala Lumpur, continuă demersurile în beneficiul cetăţenilor români, având în vedere situaţia în care se aduce atingere dreptului la viaţă al unui cetăţean român, consacrat ca drept inalienabil în ordinea constituţională a statului român.

Guvernul malaezian a decis să abolească pedeapsa capitală, care suscită o opoziţie tot mai mare în această ţară care numără peste 1.200 de deţinuţi condamnaţi la moarte, relatează AFP. De această decizie va beneficia şi românul Ionuţ Gologan, de 26 de ani, care a fost condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri, şi un al doilea român, Daniel Ionel Ţurcan, condamnat la moarte pentru aceeaşi infracţiune în iunie acest an.


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite