Ce spune Comisia Europeană despre  presiunile la adresa presei din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul MCV al Comisiei Europene a ţinut de un factor care merge mai dincolo de sfera de aplicare a mecanismului, dar care are un impact major asupra reformei judiciare şi a combaterii corupţiei, libetatea presei, a declarat prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

„Presa şi societatea civilă trebuie să poată să ceară socoteală puterii, liber şi fără presiuni. Acest lucru reprezintă piatra de temelie a unei democraţii funcţionale. Trebuie ca presa să poată funcţiona liber, fără presiuni. Acest lucru este esenţial în orice ţară europeană”, a spus Timmermans.

De altfel, în raport se precizează că „o mass-media liberă şi pluralistă îndeplineşte un rol important în tragerea la răspundere a celor de la putere pentru acţiunile lor, de exemplu prin punerea în lumină a potenţialelor cazuri de corupţie. Ar trebui să fie clar faptul că, odată cu intrarea în vigoare a Regulamentului general privind protecţia datelor, statele membre au obligaţia de a asigura protejarea libertăţii de exprimare şi informare în ceea ce priveşte mass-media”

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite