Ce spun liderii PSD din ţară despre manifestanţi: „100.000 de răgălii”, „putorilor”, „aurolaci cumpăraţi” sau „slugi finanţate de Soroş”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderului PSD Bacău, un consilier judeţen PSD din Constanţa şi un primar PSD i-au jignit pe protestanţii care nu sunt de accord cu modificărilor aduse legislaţiei penale. Ei au folosit epitete cum ar fi răgălii, putori, aurolaci sau slugile lui Soros.

Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, dezaprobă acţiunile manifestanţilor care au protestat în ultimele zile în România împotriva modificărilor aduse legislaţiei penale prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Grindeanu. În opinia lui Buzatu, protestatarii sunt nişte „răgălii”.

Ieşirea brutală a şefului PSD Vaslui: „Nu mă interesează 100.000 de răgălii adunate de undeva“

„Ideea de a dezbate câteva aspecte legate de situaţia actuală este una foarte bună. Spre deosebire de preşedintele Liviu Dragnea, eu fac parte din aripa talibană a PSD şi nu mă interesează nici măcar 100.000 de răgălii adunate de undeva. Mi-a fost foarte uşor să-i recunosc după răgetele pe care le scot şi am înţeles că este o facţiune ultrareacţionară care habar nu are de comportamentul democratic şi de valorile umanitare. Sunt indivizi care se ascund în dosul anonimatului reţelelor de comunicare şi, după părea mea, şi câţiva «antrenori» din instituţiile de represiune caracteristice statului capitalist”, a declarat, joi, pentru News.ro, preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

„Putorilor!”

Un consilier judeţean al PSD Constanţa a scris un mesaj pe Facebook în care îi numeşte „putori” pe cei care au protestat faţă de Guvern .

„Practic România nu este de acord ca atunci când furi să fii graţiat şi să poţi returna banii. România vrea să plăteasca 2.000 de RON pe lună pentru acela care a furat 20.000 de RON. Da, tare deştepţi sunteţi, sclipitorilor! Şi poate îmi spuneţi şi mie care este munca voastră şi cu ce cotizaţi voi la stat, ăştia care vă duceţi de la 9.00 dimineaţa la proteste? Putorilor!”, a scris Maria Sabrina Nedelcu.

Sabrina Maria Nedelcu consilier judeţean PSD Constanţa Sursa foto Facebook Andrei Amza

Şefii iau măsuri. Filiala de partid îşi cere public scuze. O consilieră judeţeană PSD Constanţa, despre protestatari: „Putorilor!“

Ulterior, în urma comentariilor primite, consilierul judeţean a şters postarea, după care şi-a închis şi contul de Facebook. PSD Constanţa a anunţat că ”se delimitează ferm de afirmaţiile jignitoare la adresa cetăţenilor Constanţei care şi-au exercitat în mod paşnic un drept constituţional”.

„Slugi finanţate de Soroş!”

Cosmin Pigui, primarul PSD al comunei gorjene Peştişani, localitatea natală a marelui sculptor Constantin Brâncuşi, a postat pe pagina sa de socializare un mesaj uluitor.

pigui

„Văd ceva prostime şi multă prostie! Nişte aurolaci cumpăraţi sau prea înguşti la minte să facă faţă manipulării realizate de oamenii lui Soroş! Ghinion! Vă ştiu pe toţi atoatecunoscătorii ONG-işti şi ziarişti din Bucureşti ca slugi finanţate de Soroş! Guvernul României este legitim! Să nu venim noi în Bucureşti! Milioanele!“.

Mesajul uluitor despre proteste al unui primar PSD: „Nişte aurolaci cumpăraţi, înguşti la minte“

„Manifestaţie nazistă”

Cătălin Beciu, lider ALDE, a fost primul politician care a dat tonul unui astfel de limbaj. „Ieri a avut loc prima manifestaţie nazistă din ultiumii şaptezeci de ani în România. Au ieşit nişte cretini care vor tortură în locul privării de libertate şi lagăre de exterminare în locul închisorii. Mai vor şi încălcarea Constituţiei, care garantează dreptul la demnitate şi tratament uman. Animalelor, mi-e scârbă de voi. De toţi ăia care aţi fost pe stradă, aseară Atât de scârbă încât al ieşi împotriva voastră, tot acolo, în stradă”, scria Cătălin Beciu pe facebook.

Liderul ALDE care i-a jignit pe protestatari s-a autosuspendat din partid: „Cu amnistia cred că am lămurit-o: sunt pentru“

După ce scandalul a izbucnit, beciu s-a autosuspendat din funcţia de conducere din ALDE.

image


 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite