Ce s-a întâmplat cu izoletele cumpărate la începutul pandemiei? Arafat: Nu mai erau justificate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a explicat de ce nu mai sunt folosite izoletele pentru transportul bolnavilor de COVID.

„La începutul pandemiei numărul cazurilor era foarte mic şi nu ştiam multe despre virus. Izoletele erau foarte importante pentru a păstra pacientul izolat şi de personalul medical şi de anturajul lui. Încet, încet, numărul cazurilor a crescut mult, dar în acelaşi timp am aflat mai multe despre virus şi cum ne protejăm şi izoletele nu mai erau justificate să le folosim când am ajuns la mii de pacienţi”, a declarat Raed Arafat în timpul unui interviu televizat.

„Dacă ar apărea un nou virus extrem de contagios, cum este SARS-CoV-2, despre care nu se cunosc prea multe lucruri, izoletele vor fi din nou folosite”, a continuat şeful DSU.

„Izoletele au locul lor până la un anumit moment, până la o anumită limită. Folosirea lor la început a fost corectă şi justificată, nefolosirea lor, este la fel, corectă şi justificată”, a mai spus Arafat, conform Digi24.ro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite