Ce mai fură românii în Franţa: volane de  de maşini de lux

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, în colaborare cu cei francezi, au reuşit să anihileze  o bandă formată din români, care ar fi furat, în Franţa,  volane de maşini de lux şi sisteme de navigaţie în valoare de 1.300.000 de euro.

Poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale a Poliţiei Române, în colaborare cu cei francezi, au reuşit, în perioada 6 – 10 noiembrie a.c.,  să anihileze  o bandă formată din români, care ar fi furat, în Franţa,  volane de maşini de lux şi sisteme de navigaţie în valoare de 1.300.000 de euro. Concret, românii vizau limuzinele aflate în  reprezentanţe auto de pe teritoriul Franţei, pe care le lăsau fără sisteme de navigaţie şi volane. 

Astfel, membrii grupării sunt bănuiţi că, în numai patru luni,  în perioada ianuarie – mai a.c., ar fi dat 19 astfel de lovituri în urma cărora  s-au ales cu “400 de sisteme de navigaţie şi 140 de volane, toate de la autoturisme noi, de lux”, susţine Poliţia Română .

13 percheziţii în România

În timpul acestor operaţiuni româno-franceze, a fost organizată o acţiune în România, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

“În baza unui ordin european de anchetă emis de autorităţile franceze, în cadrul cooperării judiciare internaţionale în materie penală, a fost dispusă efectuarea a 13 percheziţii domiciliare. Percheziţiile, 11 în judeţul Călăraşi, una în judeţul Giurgiu şi una în  Bucureşti, au fost efectuate la locuinţele celor în cauză. De asemenea, au fost puse în executare 16 mandate de aducere pentru membrii grupării infracţionale”, precizează IGPR.

Anchetatori francezi la Bucureşti

Îa operaţiunea din România au fost implicaţi ofiţeri din mai multe unităţi ale IGPR printre care şi cagulaţii de la SIAS.  

Alături de poliţiştii români, la anchetă au participat  şi magistratul de legătură francez acreditat la Bucureşti, ofiţerul de legătură al Jandarmeriei Naţionale Franceze în România şi 3 anchetatori francezi, unul din cadrul Oficiului Central de Luptă împotriva Delincvenţei Itinerante de la Paris şi doi din cadrul Secţiunii de Cercetări din Dijon. 

“Cercetările în acest caz sunt continuate de autorităţile judiciare franceze, beneficiind în continuare de sprijinul autorităţilor judiciare române şi al poliţiştilor de investigaţii criminale din cadrul I.G.P.R.” mai arată Poliţia Română.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite