Ce mai prind poliţiştii: bărbat prins cu moaştele în rucsac, la plimbare prin Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un bărbat a fost prins plimbându-se cu şapte racle pline cu moaşte pe străzile din Bucureşti
Un bărbat a fost prins plimbându-se cu şapte racle pline cu moaşte pe străzile din Bucureşti

Un bărbat a fost prins de poliţiştii locali purtând, pe străzile Capitalei, un rucsac plin cu rămăşiţele a 30 persoane pe care le numea sfinţi şi mucenici. Potrivit omului, acesta le purta pe post de moaşte pentru „simpla închinăciune”, informează Digi 24.

Potrivit Poliţiei Locale, bărbatul, în vârstă de 38 de ani, era marţi seară, alături de alte trei persoane, în zona Patriarhiei. Pentru că aveau un comportament ciudat, poliţiştii i-au legitimat. 

„La control, individul în cauza a început să înşire: o cutie cu “10 Sfinţi martiri de la Aiud”, o raclă cu “Sfântul Ierarh Dionisie al Zachintului”, o cutiuţă cu “Sfântul Mucenic Daniil Aghioritul” sau o raclă mai mare în care se afla un os ce semăna cu o falangă – bucată mumificată  despre care proprietarul de moaşte afirma că este a unui sfânt luat din Muntele Athos, dar despre care nu ştie nimic. Singura sa explicaţie vizavi de această bucată de os a fost că a primit-o în dar de la un călugăr”, arată comunicatul poliţiştilor.

Potrivit Poliţiei Locale, bărbatul s-a încurcat în declaraţii când a trebuit să explice provenienţia rămăşiţelor omeneşti, acesta susţinând ba că le are de la un preot din Aiud, ba că sunt luate din Muntele Athos, ba că i-au fost oferite de către o pustnică din Munţii Rarăului.

Totodată, însoţitorii acestuia au susţinut că raclele cu resturile de oase ar fi reprezentat un fel de colecţie de moaşte, fără a avea scop comercial. 

Raportul poliţiştilor subliniază că reprezentanţii Arhiepiscopiei Bucureştiului, care au participat la verificarea obiectelor, moaştele nu pot fi donate unei persoane care nu aparţine clericului. Singura situaţie în care acest lucru poate fi făcut, este prin aprobarea ierahului superior în care se află lăcaşul de cult care face donaţia, iar rămăşiţele sfântului sunt însoţite de un document care certifică autenticitatea.

Bărbatul a fost predat Poliţiei Naţionale pentru mai multe verificări. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite