Ce noi dosare penale are baronul de Constanţa Nicuşor Constantinescu

Ce noi dosare penale are baronul de Constanţa Nicuşor Constantinescu

Nicusor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu este cercetat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

“În calitatea preşedinte al unei autorităţi din administraţia publică locală, suspectul şi-a îndeplinit, cu încălcarea legii, atribuţiile de serviciu privind gestionarea bugetului şi exercitarea funcţiei de ordonator principal de credite, respectiv a dispus, cu încălcarea normelor în materia finanţelor publice, efectuarea, de către Regia Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, a unor lucrări asupra unor obiective care nu erau administrate de către instituţia pe care o conducea, unul dintre aceste obiective aparţinând unei persoane juridice de interes privat, iar altul aparţinând unei regii autonome de stat (Romsilva). Ca urmare a acestor demersuri s-au achitat, în mod nelegal,  cu bani din bugetul Consiliului Judeţean Constanţa, lucrări în valoare de 1.792.370,19 lei la un obiectiv privat , respectiv de 3.778.451,09 lei la un obiectiv aparţinând unei regii autonome”, arată DNA într-un comunicat.
 
 
Baronul de Constanţa, Nicuşor Constantinescu, fost preşedinte al Consiliului Judeţean se află încarcerat la penitenciarul Poarta Albă, unde execută o sentinţă de 5 ani de închisoare în dosarul centrului Militar Zonal. Totodată, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat definitiv în luna februarie 2019 la 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor, alături de Radu Mazăre, a cărui sentinţă este de 9 ani de închisoare cu executare.
Ca urmare a solicitării fostului preşedinte al CJ Constanţa, Curtea de Apel Constanţa a decis marţi, 9 aprilie, că cele două sentinţe definitive sunt concurente, urmând ca acesta să mai execute 4 ani şi 2 luni de închisoare.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: