Ce cadou i-a adus Papa Francisc lui Klaus Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Papa Francisc a ajuns vineri dimineaţă în România. După o scurtă ceremonie la Otopeni, Sfântul Părinte a mers la Cotroceni unde s-a întâlnit cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, unde au făcut schimb de daruri.

La Cotroceni, în lista de cadouri oferite de către preşedintele ţării Suveranului Pontif se regăsesc pagaia lui Ivan Patzaichin, o minge şi un tricou cu autograful lui Gheorghe Hagi, dar şi vinuri de colecţie şi produse tradiţionale româneşti.

La schimb, Suveranul Pontif i-a dăruit lui Klaus Iohannis o medalie care reprezintă harta României gravată cu litera „M”, fiind o referinţă la Sfâna Fecioară Maria, potrivit paginii de Facebook Papa la Bucureşti a Bisericii Catolice în România.

„Deasupra hărţii se regăsesc o coroană şi 12 stele, simbol al triumfului şi al victoriei. Medalia, semnată de artista Daniela Longo, prezintă un chenar de trandafiri, ce simbolizează România ca «grădină a Maicii Domnului»; în partea de jos este inscripţionată data Vizitei Apostolice, în cifre latine”, au mai prezentat reprezentanţii Bisericii Catolice în România.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite