Ce avere avea Dan Petrescu, cel mai bogat român, care a murit în accidentul aviatic din Milano

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA
FOTO EPA

Dan Petrescu, care a murit murit duminică în accidentul aviatic din Milano, Italia, este considerat cel mai bogat român întrucât averea lui ar depăşi 1 miliard de euro.

Chiar şi fostul tenismen Ion Ţiriac a susţinut de mai multe ori public faptul că Dan Petrescu este mai bogat decât el. 

„Dan Petrescu: avere de 1 miliard de euro. Asociat în afacerile familiei Ţiriac: Unicredit Ţiriac Bank, holdingul Rocar, plasamente imobiliare. Bun prieten cu Adrian Sârbu şi cu alţi moguli. Rezident Monte Carlo, Av. Princesse Grace, Columbia Palace. Personaj discret, nu există fotografii cu el”, scria o jurnalistă despre misteriosul român, în binecunoscuta  listă a „Grupului de la Monaco”.

Se pare că cea mai mare parte a averii este obţinută din imobiliare întrucât omul de afaceri ar avea contracte pe zeci de ani cu unele dintre cele mai mari lanţuri de supermarketuri şi hypermarketuri care se află pe piaţa din România, respectiv Metro, Auchan, Carrefour, Real, Billa. Omul de afaceri construia pe terenurile deţinute „halele” pe care ulterior le închiria pe zeci de ani companiilor menţionate. 

De asemenea, şi din blocurile de apartamente Dan Petrescu a făcut avere, potrivit cancan.ro. Unul dintre blocurile deţinute este cel de pe Aleea Modrogan din Capitală în care liderul politic Vasile Blaga are un apartament. 

Şi spaţiile comerciale s-au dovedit a fi o adevărată sursă de câştig pentru miliardarul în euro. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite