Cazul Tecuceanu nu este singular! Gripa porcină a ucis 7 persoane şi nu 122, în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virusul AH1N1 nu a ucis decât 7 oameni în România
Virusul AH1N1 nu a ucis decât 7 oameni în România

Ministerul Sănătăţii a anunţat că numărul deceselor cauzate de virusul AH1N1 în România a ajuns la şapte şi nu la 122, aşa cum se spusese iniţial. Cel mai mediatizat caz de acest gen este cel al actorului Toni Tecuceanu, care nu ar fi murit de gripă porcină, ci infectat cu o bacterie pe care a luat-o de la terapie intensivă.

La cererea Organizaţiei de Investigaţii Jurnalistice, Ministerul a confirmat că doar în şapte cazuri dintre cele 86 supuse autopsiei s-a constatat că gripa porcină a fost principalul motiv al decesului.

Oficialii Ministerului au declarat că cele 122 de persoane decedate au fost anunţate ca fiind infectate cu virusului AH1N1, şi automat au fost anunţate ca decese provenite în urma gripei noi. Însă, nu s-a verificat în toate cazurile dacă acesta a fost motivul real.

Cel mai cunoscut şi mediatizat caz este cel al actorului Toni Tecuceanu, cel despre care s-a spus că ar fi murit răpus de gripa porcină, însă pe al cărui certificat de deces nu este menţionat nicăieri dignosticul legat de virusul AH1N1. Astfel, peste 100 de români au fost declaraţi morţi din cauza gripei noi fără însă ca acest lucru să fie verificat.

După ce Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat clar că "Toni Tecuceanu a murit de gripa porcină", la aproape o saptamana de la moartea actorului, fratele acestuia spune că nu ştie dacă Toni s-a stins din cauza gripei noi sau nu. El susţine că pe certificatul constatator al decesului nu se pomeneşte nimic de virusul AH1N1.

Mai târziu, Paul Tecuceanu, fratele lui Toni, a solicitat dosarul medical al actorului, însă institutul "Matei Balş" a refuzat să facă acest lucru.

Dosarul medical a ajuns la familia Tecuceanu la 31 de zile după decesul acestuia, după ce cererea fratelui său a fost iniţial refuzată. n dosarul lui Toni se menţionează că acesta a contractat bacteria acinetobacter, un germen întalnit în aparatele de ventilaţie de la Terapie Intensivă.

Paul Tecuceanu doreşte să dea în judecată Institutul "Matei Balş" pentru moartea fratelui său. ,,Nu gripa porcină i-a provocat moartea, ci o bacterie pe care a luat-o cât timp a stat la terapie intensivă. Cu siguranţă mai trăia şi acum, dacă nu intra în contact cu bacteria”, declara, pentru ,,Adevărul”, Paul Tecuceanu pe 10 februarie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite