Cazul şocant al pastorului german ucis de doi români din Videle

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pastorul nu făcea un secret din
faptul că era gay, iar locuinţa lui era frecventată de bărbaţi tineri. FOTO Shutterstock
Pastorul nu făcea un secret din faptul că era gay, iar locuinţa lui era frecventată de bărbaţi tineri. FOTO Shutterstock

După moartea violentă a pastorului german Reinhold Zuber, doi români, de 20 şi 24 de ani au fost reţinuţi în România, la Videle, fiind suspectaţi de uciderea bărbatului. Cei doi români au fost consideraţi suspecţi după ce anchetatorii au stabilit că făceau parte din anturajul pastorului. Mai mult, unul din ei a locuit o perioadă în apartamentul acestuia.

Anchetatorii germani au stabilit că românul care a locuit în apartamentul lui Zuber s-a decis să-l jefuiască pe acesta şi l-a implicat în planul său şi pe al doilea român, dar şi pe un al treilea suspect, tot român.

„Nu l-am ucis pe Reinhold Zuber, sunt nevinovat", a declarat joi românul Vandam G. în faţa instanţei din Berlin.

Vandam G. şi Cristian-Cosmin C., ambii români, provin din Videle, în vârstă de  21 de ani, respectiv 24 de ani. Procesul lor a început ieri în faţa celei de-a 8-a Marii Camere a Tineretului a Curţii Regionale din Berlin.  Cristian-Cosmin C. a decis să nu facă niciun fel de declaraţii în instanţă. Vandam G., pe de altă parte, a dat o declaraţie pe care avocatul Robert Tietzeo citeşte în numele său, scrie stiridiaspora.ro.

Vandam G. explică faptul că a lucrat „ca prostituat în cartierul gay” din Berlin-Schöneberg. De fapt, el spune că a vrut să se devină mecanic auto, dar nu a putut găsi o poziţie de ucenicie. Pentru a câştiga bani pentru a-şi întreţine partenera şi pe cei doi copii, el s-a oferit bărbaţilor. Este incomod pentru el să dezvăluie astfel de detalii intime, dar îşi lasă şi avocatul să spună asta. De fapt, el nu este gay, Vandam G. menţionează că face asta doar pentru bani, relatează Der Spiegel.

În seara zilei de 30 iunie 2020, tânărul de 21 de ani aştepta clienţii pe stradă. În jurul orei 19.00, „un domn în vârstă” i-a vorbit. Au ajuns rapid la un acord: 80 de euro pentru o partidă. A mers cu pastorul într-un taxi până la apartamentul său din Berlin-Moabit, unde acesta i-a oferit ceva de băut, i-a arătat fotografii vechi şi a vrut să vorbească cu el.

Vandam G. spune că nu a fost interesat de o conversaţie, a înţeles doar puţin şi a vrut să rezolve problema rapid. Au intrat în dormitor. Actul sexua nu a funcţionat prea bine , motiv pentru care Zuber ar fi vrut ca Vandam să continue. A refuzat, dar pastorul nu a renunţat. Situaţia a devenit „incomodă”. Vandam G. a părăsit în cele din urmă apartamentul, după ce a stat acolo aproximativ o oră.

A doua zi s-a întors în România cu partenera şi copiii săi pentru că mătuşa lui era pe moarte. Călătoria fusese planificată de mult timp. Apărarea a depus o scrisoare din partea autorităţilor pentru a dovedi că Vandam G. a trecut frontiera maghiară-română la ora 4.16 dimineaţa, pe 2 iulie. Câteva zile mai târziu, mătuşa lui a murit. Apărarea dovedeşte acest lucru şi cu un document.

În afara procesului, avocatul lui Vandam G a spus că pe o masă din apartamentul victimei erau câteva sute de euro, astfel că varianta crimei din cauza jafului eşuat, nu ar trebui să fie menţinută. El mai spune că un vecin susţine că l-a văzut pe pastor în seara de 1 iulie, când Vandam G. se îndrepta de mult spre România.

În ceea ce îl priveşte pe celălalt inculpat, potrivit procuraturii publice, Cristian-Cosmin C. şi pastorul Zuber aveau o relaţie intimă. Potrivit parchetului, inculpatul ar fi avut impresia că Reinhold Zuber este bogat. Anchetatorii cred că acesta i-a informat despre acest lucru pe Vandam G. şi complice necunoscut. Pe 30 iunie sau 1 iulie, Cristian i-ar fi lăsat pe ceilalţi doi bărbaţi să intre în apartament în jurul orei 19.45. În timp ce Cristian-Cosmin C. căuta obiecte de valoare, ceilalţi doi abuzau de vârstnic. 

Vandam G. l-ar fi lovit pe pastorul în vârstă de 77 de ani în faţă, potrivit rechizitoriului. Complicele necunoscut îl ajutase „probabil”, spune procurorul. Poate pentru că pastorul strigase după ajutor, Vandam G. l-a sufocat pe acesta cu o pernă în faţă împreună cu celălat complice, până când bărbatul a murit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite