Cazul românului ucis în Costa Rica. Preşedintele Alvarado: Acţiunile noastre împotriva cartelurilor au stârnit lupta pentru putere între lupii tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asasinat în Costa Rica, românul Ionuţ George Oţelac pare fi una dintre victimele unui război care are loc în interiorul bandelar de traficanţi de droguri din tara din America Centrală.

Chiar preşedintele  Carlos Alvarado Quesada a declarat după uciderea românului şi a prietenei acestuia, fotomodelul costarican Raquel Maria Gamboa Mora, că abrupta  creştere a numărului asasinatelor înregistrate în ţară în ultimele săptămâni este o urmare a răfuiellilor dintre şi în interiorul bandelor rivale care se ocupă cu traficul de droguri. 

Imagine indisponibilă

Preşedintele  Carlos Alvarado Quesada FOTO wikipedia.org

Conform autorităţilor costaricane, în ultimele două  săptămâni au avut loc 43 de asasinate. Acestea s-au produs pe fondul acţiunilor agenţiilor guvernamentale care încearcă să dezmemebreze reţelele de trafic şi, în urma arestărilor care au avut loc, s-a stârnit o luptă pentru putere între lupii tineri care vor conducerea bandelor.  “Vom continua să muncim în acest sens”, a declarat preşedintele  Carlos Alvarado Quesada referindu-se la asanarea pieţei drogurilor din ţară.

Reamintim că românul Ionuţ George Oţelac şi fotomodelul costarican Raquel Maria Gamboa Mora au fost asasinaţi marţi în Costa Rica, scrie presa din ţara centramericană.

Doi motociclişti s-au oprit marţi la prânz lângă maşina în care se afla românul de 38 de ani şi fotomodelul de 25 de ani şi au deschis focul, asasinatul având loc pe o stradă din oraşul Alajuelita, arată hotnews.ro. Cei doi suspecţi nu au fost prinşi de poliţie. Potrivit teletica.com, Oţelac a fost arestat în 2001 pentru trafic de droguri internaţional, pe relaţia America de Sud - Europa, dar nu este clar la acest moment dacă a executat vreo pedeapsă cu închisoarea pentru aşa ceva. Românul ar fi fost prins atunci, pe aeroport, cu 20 de kilograme de cocaină. Conform unor surse, el ar fi fost chiar unul dintre liderii grupării de traficanţi.

Citeşte şi:

Cine este traficantul orădean asasinat de mafia drogurilor în Costa Rica 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite