Cazul poliţistului violator. Procurorii fac cercetări pentru infracţiunea de favorizare a făptuitorului. În vizor sunt poliţişti ai Secţiei 18

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii vor să afle dacă inculpatul Eugen Stan  a fost ajutat ca să scape de anchetă
Procurorii vor să afle dacă inculpatul Eugen Stan  a fost ajutat ca să scape de anchetă

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au anunţat că au extins cercetările în dosarul poliţistului violator sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizare a făptuitorului. Practic, procurorii vor să vadă dacă poliţiştii de la Secţia 18 l-au favorizat în cazul din 2016.

“Din ordonanţa de extindere a urmăririi penale rezultă că procurorii urmează să verifice modul în care au fost efectuate cercetări de către Poliţia Sector 5 Bucureşti, Secţia 18 Poliţie, cu privire la săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală împotriva unei persoane vătămate, la data de 10 decembrie 2016. În mod concret, procurorii urmează să stabilească dacă inculpatul Stan Eugen a fost ajutat în scopul împiedicării sau îngreunării cercetărilor efectuate în cauză ori în scopul împiedicării tragerii sale la răspundere penală”, se arată în comunicatul PICCJ.  

Şi procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 au arătat cu degetul spre Secţia 18

Reamintim că, în urmă cu două zile, procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 5 au atacat dur agenţi ai Secţiei 19 Poliţie pe care i-au acuzat că l-au acoperit pe poliţistul violator. Într-un comunicat, procurorii arată că, în cazul unei plângeri de agresiune sexuală depusă de o femeie în 2016 împotriva lui Eugen Stan, agenţii Secţiei 18 din Capitală au ascuns calitatea de poliţist a lui Eugen Stan, ba mai mult au propus şi clasarea cauzei.

Pe 10 decembrie 2016, la Secţia 18 Poliţie din Capitală a fost înregistrată o plângere formulată de o femeie împotriva lui Eugen Stan, iar poliţiştii au început, în aceeaşi zi, urmărirea penală in rem pentru agresiune sexuală. În timpul cercetărilor, agenţii Secţiei 18 au cerut imaginile de pe camerele de supraveghere din zona unde a avut loc agresiunea.

Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 transmite însă că în procesul verbal înaintat de poliţiştii Secţiei 18, aceştia au arătat că sistemul de supraveghere a fost instalat defectuos şi nefuncţional, lucru ce a fost confirmat şi de administratorul blocului, care a spus în faţa anchetatorilor că nu el a instalat sistemul respectiv, ci un vecin, şi el personal nu ştie să-l folosească.

Ulterior, după ce poliţiştii Secţiei 18 au terminat cercetările, ei au înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 un referat cu propunere de clasare a cauzei, în care însă nu era specificat faptul că Eugen Stan este poliţist.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 arată, într-un comunicat de presă, că după ce referatul cu propunere de clasare a fost repartizat unui procuror, acesta a cerut lămuriri, printr-o adresă, Brigăzii Rutiere a Capitalei. Mai exact, procurorul a cerut Brigăzii Rutiere a Capitalei să spună dacă Eugen Stan are sau nu calitatea de poliţist.

După ce procurorul de caz a primit răspunsul privindu-l pe Eugen Stan, Parchetul Judecătoriei Sectorului 5 a trimis cauza la Biroul Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, ca să continue cercetările.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite