VIDEO Cazul Ionuţ Anghel. 3 ani de închisoare cu suspendare şi daune morale de 2,4 milioane de euro pentru moartea copilului ucis de câini în Tei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Anghel (4 ani) a murit sfâşiat de câini în Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei
Ionuţ Anghel (4 ani) a murit sfâşiat de câini în Parcul Tei din Sectorul 2 al Capitalei

Închisoare cu suspendare pentru administratorul societăţii Tei Rezidenţial SRL aflată în Parcul Tei, loc unde în 2013 Ionuţ Anghel, în vârstă de 4 ani, a fost sfâşiat de câini. Mai exact, magistraţii Judecătoriei Sectorului 2 au decis ca administratorul Constantin Ciorăscu, pe terenul căruia a murit copilul, să fie condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare şi să plătească daune morale de 2,4 milioane de euro familiei lui Ionuţ.

UPDATE Administratorul SC Rezidenţial SRL Bucureşti, Constantin Ciorăscu, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.

De asemenea, instanţa a mai decis ca SC Trei Rezidenţial SRL şi Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 2 să fie amendate, fiecare, cu câte 300.000 de lei.

Judecătorii au mai decis ca Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti, SC Tei Rezidenţial SRL Bucureşti şi Constantin Ciorăscu să plătească în solidar următoarele sume: 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Ion Valentin Anghel (tatăl lui Ionuţ), 600.000 euro cu titlu de daune morale către partea civilă Felicia Anghel (mama lui Ionuţ) şi 1,2 milioane euro cu titlu de daune morale către Andrei Anghel (fratele mai mare al lui Ionuţ).

„Menţine măsura sechestrului asigurător instituit prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, asupra bunurilor imobile ale inculpatei SC Tei Rezidenţial Bucureşti, respectiv asupra imobilului, până la concurenţa sumei de 1.700.000 (un milion şapte sute de mii) euro", a mai stabilit instanţa de judecată.

Decizia nu este definitivă.

Procurorii Parchetului General au dispus în 2014, trimiterea în judecată a Administraţiei Domeniului Public Sector 2 Bucureşti pentru ucidere din culpă. A mai fost judecată şi SC Tei Rezidential SRL Bucureşti, dar şi adminsitratorul acestei societăţi, respectiv Constantin Ciorăscu, tot pentru ucidere din culpă. 

Procesul în acest dosar a început la un an de la tragedie. Magistratul care a preluat cazul a decis ca dosarul să se judece în şedinţă secretă şi a atras atenţia avocaţilor să nu dea informaţii de la şedinţe.

Atacul maidanezilor, cauzat de lipsa gardurilor de protecţie

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, Administraţia Domeniului Public Sector 2 Bucureşti nu a luat măsuri pentru a împrejmui sau delimita zona amenajată a Parcului Tei de terenul viran aflat în imediata vecinătate. Acest fapt a permis accesul lui Ionuţ şi al fratelui său într-o zonă sălbatică, unde au fost atacaţi de câini.

În ceea ce priveşte firma Tei Rezidential şi a administratorului său, Constantin Ciorăscu, procurorii au stabilit că “nu au asigurat cadrul organizatoric apt să preîntâmpine atacul canin asupra minorului, prin menţinerea integrităţii împrejmuirii, pentru ţinerea câinilor societăţii exclusiv în interiorul perimetrului îngrădit al firmei, şi prin îndeplinirea obligaţiilor ce decurg din legislaţia referitoare la deţinerea de câini, inclusiv a celor periculoşi sau agresivi”.

Sfâşiat de câini

Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie 2013, după ce a fost atacat de câini, pe un teren din apropierea Parcului Tei. Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, declara pe 3 septembrie 2013 medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală. Acesta preciza că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Câinele era în grija unei fundaţii

Anchetatorii i-au audiat în acest dosar, printre alţii, pe părinţii şi pe bunica lui Ionuţ Anghel, pe Răzvan Băncescu, coordonator de proiect la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor, Carmen Secăreanu, preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Lavinia Mirela Nica, fost voluntar al Asociaţiei Caleidoscop, Marcela Pîslă, preşedinta Asociaţiei “Cuţu, cuţu”, Constantin Ciorăscu, proprietarul terenului unde Ionuţ Anghel a fost omorât de câini, şi Octavian Sandu, bărbatul care l-a adus pe fratele lui Ionuţ Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei.

Şase câini au fost ridicaţi, pe 2 septembrie 2013, de pe proprietatea firmei de pe strada Tuzla, din apropierea Parcului Tei, unde a fost ucis de câini Ionuţ Anghel. Unul dintre aceştia, care avea urme de sânge pe bot, fusese sterilizat de ASPA şi adoptat de Fundaţia Caleidoscop în 2008, declara Răzvan Băncescu.

Poliţiştii au amendat firma SC Tei Rezidenţial SRL, care are în administrare terenul unde a fost ucis de câini Ionuţ Anghel. Reprezentanţii firmei au primit o amendă de 2.000 de lei pentru că nu aveau un plan de pază a proprietăţii.

De asemenea, paznicul proprietăţii a fost amendat de poliţişti cu 300 de lei pentru că nu avea atestat, acesta nefiind calificat pentru a presta servicii de pază.

Ce au arătat imaginile video

Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din Parcul Tei pe 2 septembrie 2013, înainte ca Ionuţ Anghel să fie găsit mort, au fost difuzate pe 19 septembrie în presă. Ionut Anghel şi fratele lui de şase ani au fost surprinşi în timp ce se jucau şi aleargau pe o alee din parc, bunica acestora nefiind în înregistrare. La un moment dat, fratele lui Ionuţ este adus în parc de mână de către un bărbat. 

Acesta merge cu copilul la un agent de pază, iar după câteva secunde cei trei se îndreaptă spre locul unde ar fi stat bunica celor doi copii. După alte câteva minute, bărbatul care l-a adus pe băiat apare în înregistrare în timp ce se îndreaptă spre ieşirea din parc. În jurul orei 11.30, Ionuţ a fost găsit ucis de câini pe un teren privat din apropierea Parcului Tei.

Octavian Sandu, bărbatul care l-a dus pe fratele lui Ionuţ Anghel la bunica acestuia, în Parcul Tei declara ulterior că l-a văzut pe fratele lui Ionuţ pe stradă, care era speriat, l-a luat şi l-a dus în Parcul Tei, unde era bunica lui. Acesta a precizat că s-a apropiat de băieţel după ce l-a văzut că plânge, dându-şi seama că s-a întâmplat ceva în neregulă. Acesta a mai spus că a aflat că mai este un copil care s-a pierdut în momentul în care l-a dus pe fratele lui Ionuţ în parc, la bunica acestuia.

Imagini filmate cu puţin timp înainte ca Ionuţ să fie ucis 

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă::

Tatăl lui Ionuţ Anghel, copilul sfâşiat de câini în luna septembrie, a fost atacat de maidanezi la mormântului fiului său

Vali Anghel, tatăl lui Ionuţ Anghel, copilul de patru ani din Bucureşti care a fost omorât de o haită de câini în luna septembrie a anului trecut, a fost atacat de câini în timp ce se afla la în cimitirul Sf. Vineri, acolo unde este înmormântat fiul său.

VIDEO Filmuleţ emoţionant cu Ionuţ Anghel, copilul ucis de maidanezi. În imagini, micuţul apare la serbarea de Crăciun spunând poezii

Andreea Anghel, mama lui Ionuţ, copilul ucis în luna septembrie de o haită de câini, a postat un filmuleţ impresionant pe pagina personală de Facebook. Timp de aproximativ zece minute, micuţul apare în imagini din timpul celor patru ani de viaţă, iar printre zâmbetele copilului sunt prezentate momente importante, precum serbarea de Crăciun şi vacanţa de la munte.

VIDEO Fratele băieţelului care a murit muşcat de câini, audiat marţi de procurori

Fratele lui Ionuţ Anghel, băiatul de patru ani care a murit pe 2 septembrie după ce a fost muşcat de câini, a fost audiat marţi de procurorii Parchetului General. Audierea acestuia se va face în prezenţa unui psiholog, a familiei şi a mai multor asistenţi maternali.

Părinţii lui Ionuţ Anghel, audiaţi de procurori. Directorul ADP Sector 2: „Nu este responsabilitatea noastră să adunăm câinii de pe străzi“

Audierile în cazul lui Ionuţ Anghel continuă. Cristian Lemnaru, directorul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2, s-a prezentat dimineaţă la Parchetul Instanţei Supreme pentru a fi audiat în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel, copilul de doar 4 ani care a murit pe 2 septembrie 2013, după ce a fost sfâşiat de câinii maidanezi în apropierea Parcului Tei din Bucureşti. După-amiază au fost chemaţi la audieri şi părinţii micuţului.

Angajaţi ai ADP Sector 2, reprezentanţi ai SC Tei Rezidenţial şi proprietarul terenului pe care a fost găsit mort Ionuţ Anghel, urmăriţi penal

Angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 2, ai SC Rezidenţial şi proprietarul terenului pe care a fost găsit mort Ionuţ Anghel au fost puşi sub învinuire de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul privind moartea băieţului de 4 ani sfâşiat de câini, au declarat surse judiciare. În acest caz se fac cercetări pentru ucidere din culpă.

VIDEO Ultimele ore din viaţa lui Ionuţ, copilul ucis de câini

Imaginile de pe camerele de supraveghere din Parcul Tei din Capitală, din 2 septembrie, când Ionuţ a fost sfâşiat de câini, arată că fraţii au rămas mai bine de două ore nesupravegheaţi.

Marius Marinescu susţine că micuţul de 4 ani găsit mort în parcul Tei nu a fost ucis de maidanezi, potrivit rezultatelor ADN. Anchetatorii infirmă ipoteza

Rezultatele ADN în cazul copilului de patru ani ucis de câini în parcul Tei arată că acesta nu a fost muşcat de niciunul dintre cei şase maidanezi, relatează DC News, care-l citează pe Marius Marinescu, preşedintele Federaţiei pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, unul dintre activiştii pro-maidanezi. Parchetul General a infirmat marţi această ipoteză.

Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, incriminată în dosarul privind moartea lui Ionuţ Anghel

Preşedinta Asociaţiei Caleidoscop, Carmen Secăreanu, a venit vineri la Parchetul General pentru a fi audiată în dosarul în care se fac cercetări privind împrejurările în care a murit Ionuţ Anghel, unul dintre câinii care l-au muşcat fiind adoptat în 2008 de ONG-ul condus de aceasta. Avocatul acesteia a declarat, la ieşirea de la audieri, că femeia este incriminată în acest dosar, însă nu a fost pusă sub acuzare.

INML dă verdictul în cazul morţii copilului sfâşiat de câini în Parcul Tei: doar tălpile nu aveau urme de muşcături

Copilul de patru ani muşcat de câini, luni, a murit din cauza hemoragiei externe, iar pe corpul acestuia au fost găsite sute de plăgi,potrivit medicul care a făcut autopsia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite