Cazul Caracal. Cum îşi reglează Inspecţia Judiciară conturile cu procurorii incomozi: „Au transmis informaţiile confidenţiale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci procurori, între care şeful Parchetului Caracal, Cristian Popescu, cel care nu le-ar fi permis poliţiştilor să descindă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6.00 şi Alexandra Lăncrănjan de la structura centrală a DNA, sunt cercetaţi disciplinar pentru modul în care au fost transmise informaţiile după apariţia cazului Caracal. Inspecţia Judiciară îi acuză că au făcut publice informaţii inexacte şi confidenţiale.

Inspecţia Judiciară a anunţat marţi că s-a dispus începerea cercetării disciplinare în cazul a cinci procurori, între care Cristian Popescu prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Caracal, procurorul care a aşteptat ora 6.00 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă. 

De asemenea, sunt cercetaţi pentru abateri disciplinare şi procurorul Cătălin Alexandru Zăvoianu de la Parchetul Judecătoriei Caracal, Carmen Alexandra Lăncrănjan şi Cosmin Adrian Iordache, procurori la structura centrală a DNA, şi procurorul Antonia Diaconu de la Parchetul Judecătoriei Piteşti.

Acuzaţiile Inspecţiei Judiciare

Procurorii Cristian Popescu şi Cătălin Zăvoianu de la Parchetul Judecătoriei Caracal au gestionat în exercitarea atribuţiilor de serviciu date dintr-un dosar penal în curs de efectuare a urmăririi penale, respectiv activităţi desfăşurate nu numai de reprezentanţii Ministerului Public, ci şi de alte autorităţi/instituţii ale statului, date care au fost furnizate şi preluate în cadrul comunicatelor postate de Asociţia Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor şi de procurorii Antonia Diaconu şi Alexandra Carmen Lăncrănjan.

Comunicările publice au cuprins informaţii inexacte şi date confidenţiale.

Informaţii inexacte sunt următoarele: 

 - Aşa-zisul anunţ al Poliţiei cu privire la lipsa de personal;

 - Găsirea unui corp carbonizat la percheziţia domiciliară făcută în 26 iulie la locuinţa lui Gheorghe Dincă;

- Tehnica deficitară a D.O.S. (Aceeaşi ca în toate dosarele penale instrumentate în ultimii trei ani).

Informaţii confidenţiale sunt: 

- Împrejurarea emiterii ordonanţei provizorii de interceptare şi localizare pentru două numere de telefon; solicitarea şi emiterea unor mandate de percheziţie pentru trei locaţii;

- Vizionarea unor imagini ale unor camere de supraveghere private; punerea în executare şi rezultatul celor trei percheziţii; identificarea unui autoturism şi proprietarul acestuia;

- Efectuarea de verificări în zona de domiciliu al proprietarului autoturismului;

- Solicitarea şi obţinerea altor mandate de percheziţie domiciliară.

- Procurorul Cristian Popescu este suspendat din funcţie, la propunerea Inspecţiei Judiciare, pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite