Cazul bărbatului care a murit în timp ce era imobilizat de către poliţişti. Concluziile anchetei de la Piteşti VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
politisti

Bărbatul care a decedat în timp ce era imobilizat de către poliţişti a avut o moarte violentă, în urma asfixiei mecanice, după comprimarea gâtului şi toracelui, a declarat duminică dimineaţă, medicul şef legist din Argeş, Dan Manu.

Rezultatele preliminare ale autopsiei arată „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”.

Medicul legist a precizat, răspunzând la o întrebare, că bărbatul nu a murit de infarct. De asemenea, a menţionat că victima avea o alcoolemie de peste 2 la mie.

Dan Manu a adăugat că urmează să fie făcute şi alte analize în acest caz: „Sunt prelevate probe biologice care merg la microscop, la laboratoarele noastre”.

Marius Ştefan, prim procuror al Parchetului Argeş a spus, în aceeaşi conferinţă de presă, că au fost efectuate cercetări la faţa locului şi au fost audiate persoanele care erau acolo la momentul incidentului, inclusiv poliţiştii.

Imagini cu puternic impact emoţional! Imaginile filmate de martori arată că poliţiştii l-au apăsat cu piciorul pe gât şi torace.

Sursă Video: Facebook Dan Barbu

În după-amiaza zilei de 16 aprilie, un bărbat în stare de ebrietate n-a vrut sub niciun chip să părăsească terasa unui local din Piteşti în care izbucnise un incendiu. Scos cu forţa de doi poliţişti şi trântit pe asfalt, omul a făcut stop cardio-respirator. A fost resuscitat, însă ulterior a murit.

I s-au efectuat manevre de resuscitare, însă echipajul medical care a intervenit la locul incidentului nu l-a mai putut salva.

Drept urmare, în acest caz a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă şi ucidere din culpă, cercetările fiind preluate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite