Cazarea la mare, mai ieftină în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cazarea la mare,  mai ieftină în 2010
Cazarea la mare, mai ieftină în 2010

Hotelierii de pe litoralul românesc decid zilele acestea, în cadrul „Bursei de turism Litoral“ de la Mangalia, organizată de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), preţurile de cazare pentru sezonul estival 2010.

CITEŞTE ŞI Braşov: Oferte de cazare la munte

Primele semnale arată că unii încearcă să menţină tarifele din acest sezon estival, iar alţii mizează chiar pe o scădere de 10-12% faţă de vara lui 2009.

„Până acum am avut temeri şi am crezut că va fi mai rău în 2010 decât în sezonul încheiat, dar există interes şi văd că au mai micşorat tarifele. Sunt optimist“, a declarat Dragoş Răducanu, secretarul general al FPTR.

La Bursă participă aproximativ 100 de reprezentanţi ai patronatelor şi ai agenţiilor din turism. În perioada 17-19 septembrie va mai avea loc la Constanţa un târg de turism, organizat de Asociaţia Litoral-Delta Dunării.

Legea turismului, amânată de alegeri

Legea turismului va fi supusă, zilele următoare, dezbaterii publice, dar ministrul Turismului, Elena Udrea, crede că aceasta va putea fi aprobată abia la începutul anului viitor, după ce va trece valul alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Legea turismului îi va obliga pe hotelieri să ţină deschise unităţile de cazare minimum cinci luni pe an, în caz contrar riscând sancţiuni.

De asemenea, unii operatori din turism vor beneficia de facilităţi fiscale, precum scutirea cu 50% la plata impozitului pe clădiri, pentru cei care ţin hotelurile deschise, sau facilitarea la obţinerea de fonduri europene destinate dezvoltării activităţilor turistice.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite