Pană majoră de curent în Bucureşti. De ce au rămas zeci de cartiere în beznă: un întrerupător s-a defectat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avaria înregistrată miercuri după-amiază în staţia electrică de transformare 220/110/10 kV Fundeni a fost cauzată de defectarea unor elemente din dispozitivul de acţionare al întrerupătorului de 220 kV şi din circuitele secundare aferente autotransformatorului, a anunţat joi Transelectrica.

UPDATE Cauza penei de curent a fost un întrerupător defect, avaria a avut loc la staţia de la Fundeni, anunţă Digi24.

„Defecţiunea a fost remediată în jurul orei 0.00, revenindu-se la schema de alimentare normală”, arată un comunicat al companiei.

Avaria a avut loc, miercuri 1 noiembrie, la ora 16.40, în staţia electrică 220/110/10 kV Fundeni, fiind afectate mai multe cartiere din zona de est şi de nord a Capitalei.

”Precizăm că nu au avut loc deteriorări de echipamente în staţie. Până la ora 17.40 au fost realimentaţi în mod operativ toţi consumatorii afectaţi”, adaugă oficialii Transelectrica.

Mai multe zone din Capitală, din nordul Capitalei, dar şi din sectoarele 2 şi 3, au fost afectate miercuri de o pană de curent, din cauza unei avarii la o staţie a Transelectrica. Transelectrica a anunţat că au loc intervenţii pentru reluarea alimentării cu energie electrică.

Distribuitorul de energie E-Distribuţie Muntenia a transmis că defecţiunea nu este în instalaţiile sale, dar a afectat alimentarea unor staţii operate de companie. Metrorex a anunţat că au existat probleme cu iluminatul peroanelor în staţiile Iancului şi Pipera, dar că problemele au fost remediate, iar circulaţia trenurilor nu a fost afectată. Şi iluminatul stradal şi semafoarele au fost afectate în anumite zone, fiind necesară intervenţia poliţiştilor de la Brigada Rutieră. Transelectrica a transmis că alimentarea cu energie electrică în zonele afectate a fost reluată.

O pană de curent de proporţii similare a afectat zone din Bucureşti şi din judeţul Ilfov în 21 octombrie, fiind vorba despre o avarie  în staţia electrică 220 / 110 /10 kV Fundeni, generată de deteriorarea unui echipament de înaltă tensiune, după cum anunţa Transelectrica.

Atunci, cartierele bucureştene Obor şi Fundeni, precum şi o parte din localităţile Otopeni, Afumaţi şi Fundeni au rămas fără energie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite