Câţi poliţişti vor asigura ordinea publică de Paşte

Câţi poliţişti vor asigura ordinea publică de Paşte

50.000 de poliţişti, mobilizaţi cu prilejul Sărbătorilor

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat peste 50.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri care să asigure ordinea publică în perioada sărbătorilor de Paşte, în special în zonele aglomerate, în staţiunile turistice şi în zona bisericilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Concret, Ministerul Afacerilor Interne spune că media zilnică va fi de 25.000 de forţe de ordine. Acestea vor acorda o atenţie sporită zonelor aglomerate, staţiunilor turistice şi celor peste 18.000 de lăcaşuri de cult unde se preconizează un aflux de persoane.
 
Ministerul precizează că în următoarele zile, în întreaga ţară sunt programate aproximativ 900 de manifestări religioase şi evenimente cultural-artistice şi sportive la care sunt aşteptate peste 1,2 milioane de persoane, astfel că echipajele de ordine publică ale Poliţiei vor fi suplimentate cu 22 la sută faţă de dispozitivele curente.
 
1.500 de poliţişti rutieri, zilnic, în stradă
 
În fiecare zi vor fi mobilizaţi, în medie, 1.466 de poliţişti rutieri pe drumurile din ţară, care vor acţiona cu aproximativ 300 de aparate radar. De asemenea, poliţiştii rutieri vor beneficia şi de sprijin aerian, fiind pus la dispoziţie un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, care va monitoriza traficul de pe DN1, DN2 şi DN6, cu posibilitatea reconfigurării traseelor în funcţie de situaţia de la sol.
 
Centrul Infotrafic al Poliţiei Române va transmite informări periodice pentru şoferi privind eventuale probleme în trafic, zone aglomerate şi rute ocolitoare, mai spune MAI.
 
6.800 de jandarmi montani la datorie
 
De asemenea, aproximativ 330 de jandarmi montani vor fi pregătiţi să intervină în sprijinul turiştilor şi 6.800 de jandarmi vor patrula în zonele aglomerate şi turistice.
 
Zilnic vor fi pregăţi să intervină 5.200 de pompieri, 525 de echipaje SMURD şi 820 de ambulanţe pentru a acorda primul-ajutor medical şi pentru a asigura transportul la unităţile spitaliceşti, dar şi şapte elicoptere, în cazul urgenţelor.
 
La nivelul Poliţiei de Frontieră au fost suplimentate echipajele de la punctele de trecere cu 30 la sută, astfel că, în această perioadă, peste 4.200 de poliţişti de frontieră desfăşoară, zilnic, activităţi de supraveghere şi control.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările