Cătălin Predoiu, nemulţumit de sentinţa din cazul Ţăndărei: Sunt probleme în justiţia noastră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Predoiu - FOTO Eduard Enea
Cătălin Predoiu - FOTO Eduard Enea

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a reacţionat după sentinţa din cazul Ţăndărei, în care 25 de inculpaţi au fost achitaţi după ani buni de judecare a procesului în care erau inculpaţi pentru că au dus aproape 200 de copii la cerşit în Marea Britanie. Faptele lor s-au prescris, aşa că au fost achitaţi.

„Am fost şi eu impresionat emoţional, nu pot fi multe explicaţii acolo, ceva nu pare să fie în regulă acolo. Şi un expert în materie de anchete penale s-a exprimat acolo. E clar că sunt probleme în justiţia noastră, de asta ne chinuim să ducem reforma din Ministerul Public.  Am de gând să fac tot ce ţine de Ministerul Justiţiei pentru a rezolva problemele legate de logistică pentru a confrunta acest fenomen extrem de periculos care este traficul de fiinţe umane. Problema este foarte simplă şi nu mai poate fi neglijată. Trebuie să punem la punct tot ce înseamnă numiri la Ministerul Public pentru a ne ocupa de tot ce înseamnă dosare de trafic",  a declarat Cătălin Predoiu, citat de stiripesurse.ro. 

Toţi cei 25 de inculpaţi din dosarul Ţăndărei au fost achitaţi definitiv, luni, de către Curtea de Apel Târgu Mureş. Astfel, după mai bine de 9 ani de sentinţe întârziate, toţi cei acuzaţi că au traficat aproape 200 de copii de etnie romă scapă de orice consecinţe.

Mai mult, aceştia vor cere inculpaţii vor cere daune la CEDO pentru lunile în care au stat în arest preventiv şi pentru cheltuielile de judecata, conform Libertatea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite