Cât de absent a fost CNCD în cursul încheiatei campanii electorale?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

România şi românii, fie ei din ţară sau din străinătate, îşi aleg azi preşedintele, adică persoana în care, pentru următorii cinci ani, îşi pun speranţa că apărând litera şi spiritul Constituţiei va face astfel încât să le îndeplinească aspiraţiile de mai bine.

Aceasta în pofida faptului că se vede cu ochiul liber că iarăşi, ca şi acum cinci ani, ca şi în 2009 şi ca în toate celelalte rânduri de alegeri, iar după Revoluţia din Decembrie acesta este a opta oară când ne alegem liberi preşedintele,  ţara nu a progresat în aşa măsură încât scrutinul să se facă, aşa cum ar fi normal, între bine şi mai bine, ci optând în favoarea celui mai mic rău cu putinţă. Realitatea aceasta nu din cale afară de optimistă a fost evidenţiată şi de faptul că nu am avut parte de o campanie electorală reală, că au lipsit confruntările de idei şi de programe, că cele mai multe dintre aşa-zisele programe electorale au dovedit că titularii lor nici măcar nu s-au străduit să reflecte în ele felul în care promit că îşi vor îndeplini obligaţiile ce le revin conform Legii fundamentale. Cele mai multe astfel de zise programe lasă impresia că ar fi fost scrise în vederea ocupării prin concurs, ca urmare a votului, a unui post vacant de prim-ministru.

M-am ocupat în comentariul publicat ieri atât pe site-ul contributors.ro cât şi pe blogurile adevărul.ro de aceste două mari minusuri. Absenţa dezbaterilor şi precaritatea ori inadecvarea programelor electorale. Fireşte, nu am fost singurul. Dimpotrivă, s-au scris zeci, sute de articole, faptele cu pricina au fost deplânse de toate mediile electronice de informare.

Mai puţină atenţie a fost însă acordată faptului că în cursul campaniei ce s-a încheiat vineri am asistat la o recrudescenţă a naţionalismului şi xenofobiei. În primul rând, în mass-media, iar Consiliul Naţional al Audiovizualului s-a făcut că nu aude, de exemplu, felul iresponsabil în care un clovn de presă, aşa cum îl socotesc pe dl. Octavian Hoandră, a pocit în chip şi fel numele preşedintelui USR, dl  Dan Barna, spre a induce ideea că respectivul nu ar fi de etnie românească.

Încă şi mai grav a fost ceea ce s-a petrecut în ultimele zile de campanie pe reţelele sociale de care a profitat şi pe care le-a siluit inadmisibil în primul rând fostul partid de guvernământ. PSD.

Zilele trecute pe pagina de facebook a Organizaţiei judeţene PSD Sibiu am găsit şi citit atacuri cu caracter xenofob şi rasist iresponsabile. Au stat acolo preţ de mai multe ore, patronul lor, adică PSD Sibiu, neştergându-le decât sub influenţa furiei populare.

Unul dintre cei mai josnici membri de frunte ai aceleiaşi şleahte pretins social-democrate, e vorba despre numitul Nicolae Şerban, senator în Parlamentul României şi fost învăţăcel temeinic al numitului Iliescu Ion, din păcate în câteva rânduri preşedinte al României, şi-a mai dovedit o dată nemernicia scriind pe contul lui de facebook despre satisfacţia de gauleiter a preşedintelui Klaus Iohannis. Nu am auzit ca cineva din CNCD să se autosesizeze, să spună că va lua măsuri în regim de maximă, că le va cere împricinaţilor explicaţii. Când jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comparat coafura d-nei Dăncilă cu aspectul pavianului cu mantie, inşii din CNCD au aplicat cu maximă urgenţă o amendă. Acum acelaşi Cristian Tudor Popescu este acuzat de rasism de tot felul de organisme şi organizaţii ale rromilor care se fac că nu au înţeles ceea ce a spus jurnalistul joia trecută la Digi 24

În tot acest timp lefegii CNCD s-au ascuns în gaură de şarpe. Neuitând însă să îşi încaseze salariul. Unul absolut nemeritat. Pentru mulţi dintre ei o sinecură. Precum şi aceea de membru în CNA.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors. ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite