Cât costă un şezlong în Mamaia vs. în staţiunile din Grecia: „Litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dar au fost şi persoane care s-au arătat mulţumite de ofertele din România, arătând că ei au găsit şi preţuri bune Foto: Călin Gavrilaş
Dar au fost şi persoane care s-au arătat mulţumite de ofertele din România, arătând că ei au găsit şi preţuri bune Foto: Călin Gavrilaş

Turiştii români sunt nemulţumiţi de diferenţele mari între preţurile şezlongurilor pe plajele din România faţă de cele din Grecia. Un conaţional aflat pe litoralul elen spune că, în Elafonisi, pentru 48 de lei a primit două şezlonguri, dar şi o umbrelă, în timp ce la Mamaia un singur şezlong l-ar fi costat 75 de lei, iar în Eforie, în jur de 50-60 de lei.

Postarea sa de pe grupul de Facebook Forum Grecia a strâns numeroase comentarii de la oamenii care au dat exemple similare.

Unii spun că în Kamari, Santorini, dacă faci consumaţie de 4 euro, şezlongul e gratis, în timp ce în TOLO, masa cu scaune + umbrela şi 2 şezlonguri le primeşti contra unei consumaţii de 7 euro, iar în Laconia sunt gratis, dacă comanzi o cafea sau un suc care costă 2,50€, la care primeşti bonus şi o sticlă de apă de 500 ml.

"Ultimii 3 ani de Grecia în zone diferite, nu am întâlnit decât şezlonguri gratis şi pretenţia să consumi ceva în acea locaţie. Acum sunt în Mangalia şi un sezlong e 30, dacă nu e lânga apă, 40 lângă apă, şezlonguri mari cu saltea groasă şi umbrelă mare se închiriază doar 4 bucăţi, la 160 lei, iar un baldachin costă 250. La cât e de murdară plaja, chiar şi în apă mai sunt mizerii, nici un duş sau wc pe plajă, cred că litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc", a comentat o persoană.

„Grace Beach Bar Dikkela, la 15 min de Alexandropoli: 4 şezlonguri gratis. 2 Frape, 2 Sucuri Naturale Portocale şi 4 îngheţate mari 24€. 4 Sticle de Apa Plata la 0.5 Gratis. Îngrămădeală 0. Apa Cristal şi sute de peştişori de văzut in timpul inotului”

Cu toate acestea, au fost şi persoane care s-au arătat mulţumite de ofertele din România, arătând că ei au găsit şi preţuri bune.

Unii ar fi dat în Mangalia, 30 lei/şezlong, alţii spun că în Eforie i-a costat 20 lei, iar în Mamaia, pe plaja Majestic, 10 lei/şezlong.

 "Aduse cu silă şi scârbă şi după ce te rogi de băiatul ăla să îţi deschidă umbrela şi să îţi aducă o masuţă şi nu o face 5 zile la rând, cu tot cu tips lăsat şi până la urmă te enervezi îţi răspunde cu "dar nu mai veniţi aici dacă nu vă convine. Oricum avem clienţi". Să nu deschid subiectul curăţeniei. Niciodată nu au şters sau spălat şezlongurile alea în vara asta sau saltelele" , scrie altcineva despre şezlongurile de pe litoralul românesc. 

„Compară Mamaia (cea mai de lux staţiune de pe litoralul nostru) cu cea mai de lux staţiune de pe litoralul Greciei... Nu compara mere cu pere. Sunt consumator de Grecia, dar hai să nu comparam mii de km de plaje cu 200km de plaje si aia neamenajaţi toti... Raportul cerere/ofertă dictează preţul. Daca ar fi in Elafonisi cererea din Mamaia garantat şezlondul şi umbrela costa 30 euro ca nu esti tâmpit să vinzi ieftin” a subliniat o altă persoană. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite