CASMB: Tratamentele răniţilor din Colectiv, decontate pentru perioada de urgenţă. Vor fi soluţii pentru fiecare caz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) spune, despre respingerea de la plată a aproape 30 de fişe medicale ale răniţilor din Colectiv, că au fost decontate toate serviciile medicale din perioada de urgenţă, iar pentru tratamentele acordate ulterior acestei perioade va fi analizat fiecare caz în parte, cu managerii spitalelor, pentru a fi găsite soluţii.

„Urmare ştirilor apărute în mass-media cu privire la nedecontarea serviciilor medicale spitaliceşti acordate celor 30 de răniţi de la Colectiv, CASMB face următoarele precizări: au fost decontate toate serviciile acordate pentru perioada de urgenţă. În ceea ce priveşte serviciile medicale acordate după încetarea situaţiei de urgenţă medicală, fiecare caz va fi analizat în perioada următoare împreună cu managerii spitalelor, în vederea identificării soluţiilor legale pentru decontarea acestor servicii. Dorim să asigurăm, pe această cale, că pacienţii nu vor avea de suferit niciun fel de consecinţe, decontarea serviciilor fiind o procedură derulată strict între CASMB şi unităţile spitaliceşti”, arată preşedintele-director general al CASMB, Lucian Vasile Bara.

Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti a respins de la plată aproape 30 de fişe medicale ale răniţilor din Colectiv, motivul principal fiind că pacienţii nu erau asiguraţi şi deci nu aveau card de sănătate, astfel că spitalele se află în situaţia de a plăti tratamentele acestor răniţi, internaţi în urgenţă de cod roşu, au povestit, pentru News.ro, mai mulţi manageri de unităţi sanitare.

La Spitalului Elias din Capitală au fost invalidate nouă dintre cele 16 cazuri tratate în această unitate sanitară după incendiul din Colectiv, pentru care costurile au fost de peste 1,2 milioane de lei. La Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri, costurile pentru tratarea a 10 dintre cei 31 de pacienţi internaţi sunt invalidate, suma ridicându-se la 430.000 de lei.

O situaţie similară este şi la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde pentru şapte dintre cele 22 de persoane internate au fost invalidate fişele. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la Spitalul de Urgenţă Sfântul Pantelimon, care a consemnat două invalidări.

Singurele spitale unde au fost validate toate costurile legate de pacienţii din Colectiv sunt Spitalul de Urgenţă Floreasca (17 pacienţi) şi Spitalul Clinic de Urgenţă Militar Central din Capitală. Preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, spune că orice pacient neasigurat are dreptul la tratament de urgenţă medico-chirurgical până când viaţa nu îi mai este pusă în pericol.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, a declarat, pentru News.ro, că dacă Ministerul Sănătăţii şi Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti nu vor găsi o soluţie, să-l pună pe fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu să plătească, întrucât acesta declara că totul este rezolvat şi asigurat gratuit.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite