Cartier de case, în loc de deponeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din Covaci au de ce să răsufle uşuraţi, după ce, în urmă cu mai mult timp, administraţia judeţeană îşi exprimase intenţia de a construi deponeul ecologic pe raza acestei

Locuitorii din Covaci au de ce să răsufle uşuraţi, după ce, în urmă cu mai mult timp, administraţia judeţeană îşi exprimase intenţia de a construi deponeul ecologic pe raza acestei localităţi. Constantin Ostaficiuc, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, a anunţat, ieri că pe cele 60 de hectare destinate iniţial deponeului se va ridica un cartier de case. El a declarat că proiectul, aflat încă în faza iniţială, se bucură de sprijinul consilierilor judeţeni.
"Va fi un mic oraş, în ideea extinderii Timişoarei, a zonei metropolitane", a spus liderul judeţean. Locuitorii din Covaci au protestat vehement faţă de amplasarea deponeului ecologic pe raza localităţii lor. Ei s-au temut că preţul pământului în zona va scădea, iar infiltraţiile vor afecta calitatea apei. Protestul lor a ajuns chiar şi la Consiliul Europei, astfel încât autorităţile judeţene s-au văzut nevoite să caute o altă amplasare pentru deponeu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite