UPDATE Carmen Iohannis a anunţat că nu se poate prezenta luni la Parchet din motive medicale

UPDATE Carmen Iohannis a anunţat că nu se poate prezenta luni la Parchet din motive medicale

Klaus Iohannis şi Carmen Iohannis FOTO Mediafax

Carmen Iohannis a informat în scris procurorii Parchetului General că nu se poate prezenta luni la audieri. Soţia şefului statului fusese citată pentru a fi audiată într-un dosar deschis ca urmare a unui denunţ legat de sumele de bani obţinute din închirierea unui imobil.

Ştiri pe aceeaşi temă

Carmen Iohannis a fost aşteptată luni la Parchetul General, dar soţia preşedintelui a anunţat procurorii că are motive întemeiate pentru a nu se prezenta. Ea a fost citată pentru a doua oară să dea declaraţii, în calitate de martor, într-un dosar deschis în urma unei plângeri depuse de o publicaţie.

Carmen Iohannis a mai fost chemată o dată la Parchetul General, în data de 15 noiembrie, însă ea le-a transmis atunci procurorilor că nu se poate prezenta la audieri, deoarece îl însoţea pe preşedintele Klaus Iohannis într-o vizită în Marea Britanie.

Acest dosar a fost deschis în urma unui denunţ depus de SC Jurindex Media SRL, societatea care administrează site-ul Lumeajustitiei.ro, reprezentată de jurnalistul Răzvan Savaliuc, împotriva preşedintelui Klaus Iohannis, a soţiei acestuia, Carmen Iohannis, precum şi împotriva notarului Radu Gabriel Bucşă, reclamaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, printre care abuz în serviciu, fals intelectual, spălare de bani şi constituire de grup infracţional organizat.

Iniţial, denunţul a fost înregistrat în mai 2018 la DNA, declinat apoi la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi ulterior la Parchetul General.

În denunţul depus la Parchet se susţine că familia Iohannis a refuzat să restituie statului suma de 320.000 de euro, bani proveniţi din închirierea unui imobil din Sibiu care ar fi fost dobândit nelegal.

În noiembrie 2015, Curtea de Apel Braşov a decis definitiv anularea unui contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu deţinut de Klaus şi Carmen Iohannis.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: