Carmen Dan, despre intenţia de modificare a Legii adunărilor publice: Avem proteste bine organizate fără organizatori

Carmen Dan, despre intenţia de modificare a Legii adunărilor publice: Avem proteste bine organizate fără organizatori

Carmen Dan

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat că va iniţia un proiect pentru actualizarea legii adunărilor publice, care "este foarte veche şi nu mai corespunde nevoilor şi realităţii".

Ministrul spune însă că nu a sugerat ca prevederile Legii 60/1991 privind adunările publice să fie modificate în aşa fel încât să fie îngrădite drepturile şi libertăţile cetăţenilor, ci doar să fie actualizate şi să fie puse în concordanţă cu realitatea. 
 
Carmen Dan a atras atenţia au loc proteste bine organizate, dar fără organizatori, anunţate cu mult timp înainte, însă fără să fie asumate, desfăşurate în zone care nu sunt stabilite şi reglementate de lege.
 
„Nu ministrul este cel care dispune ce text din Legea 60 să fie modificat, ci am spus că va fi rezultatul unei analize a specialiştilor. Dar vedem cu toţii şi putem constata că avem proteste foarte bine organizate fără organizatori, avem proteste anunţate cu mult timp înainte fără să fie asumate, avem proteste care se desfăşoară în locuri care nu sunt stabilite şi reglementate de lege”, a declarat, joi, ministrul de Interne Carmen Dan.
 
Ea a adăugat că ideea sa nu este de a modifica prevederile Legii 60 astfel încât să fie îngrădite drepturile şi libertăţile cetăţenilor, ci doar să fie puse în concordanţă cu realitatea.
 
„Acea abordare că această intenţie declarată de către mine de a pune în acord prevederile acestei legi în sensul îngrădirii drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti este total falsă. (...) În sensul acesta cred că putem să venim cu o contribuţie de actualizare a prevederilor unei legi vechi de 27 de an în aşa fel încât să le putem în concordanţă cu realităţile sociale pe care le traversăm. (...) Aşa cum ştiţi, a fost o discuţie inclusiv cu Avocatul Poporului şi i-am spus că avem toată disponibilitatea să sprijinim demrsul pe care dânsul l-a anunţat, acela de a cerceta, de a armonica legislaţia naţională cu toate prevederile europene pe care le identifică. Este un demes pe care îl sprijim şi cred că putem contribui la îmbunătăţirea acestui act normativ”, a mai spus Carmen Dan.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: