Care sunt proiectele ce au schimbat societatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unii au convins Ministerul Sănătății să declare infertilitatea o boală, alții au incetinit procesul de demolare al caselor monument istoric, alții au găsit case pentru romi.

Toți acești oameni s-au implicat în comunitățile în care trăiesc și au schimbat tot ce a ținut de ei. Pentru acest motiv au fost  premiați aseară la Gala Participării Publice, organizată de Centrul de Resurse pentru Participare Publică şi desfășurată la Muzeul Național de Istorie.
Din 54 de proiecte înscrie în concurs au fost alese cele mai bune 10 proiecte care au schimbat ceva în societatea în care trăiesc.


Asociaţia Catharsis a primit premiul “Eu te-am făcut, cine te adoptă?!”- pentru iniţiativa „Un cămin pentru fiecare copil”, prin care pledează pentru simplificarea legii adopţiei.


Asociaţia Salvaţi Bucureştiul- a primit premiul „Verdict: ilegal!”- care a dat în judecată Primăria Capitalei de 12 ori pentru ilegalităţi privind clădirile publice.


Asociaţia Komunitas a primit premiul special pentru tineret „Parcă ne lipseşte un parc- pentru că i-a ajutat pe cetăţenii din Ferentari să reamenejeze uun parc.


Asociaţia M.A.M.E. a luat premiul De aici nu se taie- pentru că a reuşit să convingă Guvernul să menţină perioada de creştere a copilului la 2 ani.


Reprezentanţii Asociaţiei SOS Infertilitatea au luat premiul „Somnul statutului nu naşte nimic- Povestea continuă!”pentru că a reuşit să realizeze un program naţional pentru tratamentul infertilităţii, prin care ajută femeile să rămână gravide.


Direcţia Judeţeană pentru Sport şi tineret Dolj- a luat premiul Ambasadorii nonviolenţei, pentru  campania pornită după moartea lui Andrei, elev din Craiova, care a fost ucis în faţa şcolii.


Grupul de Lucru al Organizaţiilor Civice a luat premiul Groapa de gunoi nu e acasă. Anul trecut, voluntarii asociaţiei au ajutat oamenii care urmau să fie strămutaţi să-şi găsească locuinţă.

Grupul Ecologic de Colaborare Nera a primit premiul „Mina de civism şi ecologie”, pentru acţiunile de ecologizare a zonei din Clisura Dunării, unde încă sunt urme de la minerit.

Fundaţia Hope and Homes for Children România a primit premiul „Îmblânzitorul de gratii”, pentru un proiect prin care a ajutat mai mulţi copii de la orfelinate să se integreze în societate.


Patforma pentru Bucureşti a luat premiul „De-a curmezişul Diametralei” pentru că a stopat demolarea caselor din zona Matache şi acum caută« soluţii pentru cetăţenii din zonă.


Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite