Capsulele de cafea nu se pot recicla. Specialiştii ne spun ce putem face cu ele pentru a evita poluarea

Capsulele de cafea nu se pot recicla. Specialiştii ne spun ce putem face cu ele pentru a evita poluarea

FOTO Shutterstock

Capsulele de cafea nu se pot recicla deoarece sunt făcute, în general, dintr-un amestec de plastic şi aluminiu, iar procesul de reciclare este anevoios.

Ştiri pe aceeaşi temă

Unele capsule sunt fabricate din plastic compostabil, ceea ce înseamnă că se vor descompune fie printr-un proces de compostare industrială, fie într-un compost acasă, anunţă Ministerul Mediului.

„Cel mai bine este să verifici dacă producătorul de la care le achiziţionezi are implementată o schemă de colectare pentru reciclare - aceasta poate diferi de la un producător la altul. În cazul în care nu poţi să le reciclezi, poţi încerca să le refoloseşti în proiecte creative - cum ar fi ghirlande ornamentale pentru Crăciun”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti.

Această acţiune face parte din campania ,,Marathon-ul Reciclării" susţinută de Marathon EPR Group cu sprijinul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor- România.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările