Candidatura României la poziţia de membru nepermanent al ONU mizează pe francofonie

Candidatura României
la poziţia de membru nepermanent al ONU mizează pe
francofonie

Sorin Cîmpeanu la Adevărul Live FOTO Eduard Enea

Solidaritatea statelor francofone poate fi esenţială în susţinerea candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, dar şi pentru alte obiective majore de politică externă, afirmă Sorin Cîmpeanu, preşedintele Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Ca şi organizaţie a şefilor de state şi de guverne, Organizaţia Internaţională a Francofoniei (OIF) are un rol extrem de important în mediul diplomatic internaţional. Având în vedere poziţia României, care este cea de-a doua ţară francofonă din Europa, după Franţa, solidaritatea statelor francofone poate fi esenţială în susţinerea candidaturii României pentru un loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate ONU, dar şi pentru alte obiective majore de politică externă. Doresc să-mi exprim aprecierea pentru profesioniştii pe care România îi are la nivelul MAE şi al ambasadelor, profesionişti care au contribuit esenţial la reuşita prezenţei României la cel de-al 17-lea Sommet al francofoniei“, a spus Sorin Cîmpeanu pentru Agerpres.

Cel de-al 17-lea Summit al Francofoniei a avut loc recent la Erevan, Armenia. Cu acest prilej, ministru de externe al Rwandei, Louise Moushikiwabo, a devenit noul secretar general al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei. Potrivit lui Cîmpeanu, România a susţinut candidatul Rwandei.

citeste totul despre: