Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, cere explicaţii după ce jurnalişti ai televiziunii de stat ORF au fost bătuţi de jandarmi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timpul protestului antiguvernamental de vineri-seară din Piaţa Victoriei, o echipă a televiziunii de stat ORF, care transmitea de la Bucureşti, a fost atacată de forţele de ordine. Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, cere explicaţii.

„Condamnăm cu fermitate confruntările violente din Bucureşti în urmă cărora numeroşi demonstranţi şi jurnalişti au fost răniţi. Aşteptăm clarificarea totală a acestor fapte. Cameramanului rănit al ORF îi doresc însănătoşire grabnică. Libertatea de exprimare cât şi libertatea presei sunt libertăţi fundamentale ale Uniunii Europene în care noi credem şi care trebuie apărate necondiţionat”, a scris cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, în mai multe postări  pe reţelele de socializare.

Jurnaliştii au fost agresaţi în momentul în care jandarmii au atacat protestatarii violenţi din apropierea lor. 

Corespondentul ORF, Ernst Gelegs, a transmis că un cameraman a fost bătut de jandarmi cu bastoanele. El a scăpat de agresiune doar în momentul în care le-a strigat de mai multe ori jandarmilor că este cameraman. 

„El şi-a revenit”, potrivit lui Gelegs. „Corespondentul ORF a fost şi el atacat. A fost împins la perete de un jandarm cu scut”, se arată în articolul publicat pe site-ul televiziunii OE24.at. 

Directorul-general Andreas Wrabetz este indignat: „Echipa ORF era uşor de recunoscut dintre violenţele demonstranţilor. Într-o ţară din Uniunea Europeană este de aşteptat ca o unitate specială să nu recurgă la forţă brută împotriva reprezentanţilor mass-media care se află în exercitarea liberă a activităţii jurnalistice”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite