Campionii de raliu au dat OK-ul pentru autostradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferii s-au grăbit să folosească Autostrada Transilvania
Şoferii s-au grăbit să folosească Autostrada Transilvania

Piloţii de raliu Bogdan Marişca, multiplu campion naţional, şi Marco Tempestini, campion al Europei de Est, au testat Autostrada Transilvania, inaugurată ieri, la bordul unui Audi A6. Cu Marişca la volan şi respectând viteza legală de maximum 110 kilometri pe oră, tronsonul de 42 de kilometri dintre localităţile clujene Turda şi Gilău a fost parcurs în 20 de minute.

După ce a aşteptat 10 minute ca să urce pe autostradă, la intrarea dinspre Turda, unde s-a creat un ambuteiaj din cauza numărului mare de şoferi care au ţinut neapărat să circule pentru prima dată pe noul drum, Tempestini, italianul stabilit în România, a constatat: „N-am scăpat de ambuteiaje, chiar dacă avem autostradă". „Banda de urgenţă este prea îngustă", a mai sesizat italianul.

Clujeanul Marişca, pe de altă parte, a fost extrem de încântat: „Este foarte OK. La o viteză constantă de 130-140 de kilometri pe oră, eşti în siguranţă deplină. Se poate merge şi cu 200 de kilometri pe oră, dar când urmează o curbă la coborâre, ai o mare problemă", a spus clujeanul. Tempestini a fost mai sceptic: „Când va ninge, se vor crea probleme mari. Părerea mea este că trebuiau trei benzi. Mi-e frică de accidente", a spus pilotul despre bucata de autostradă care a costat 500 de milioane de euro.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite