Tăriceanu, vizat de o anchetă a Parchetului General. El nu ar fi dat curs unei hotărâri definitive a Curţii Supreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călin Popescu Tăriceanu, ar fi vizat de o anchetă a Parchetului General sub suspiciunea de abuz în serviciu, pentru că, în calitate de şef al Senatului, nu ar fi dat curs unei hotărâri definitive a Curţii Supreme cu privire la încetarea mandatului senatorului PSD, Cristian Marciu.

Parchetul General a confirmat existenţa pe rolul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC) a unui dosar penal in rem privind infracţiunile de abuz în serviciu şi uzurpare de calităţi oficiale.

Potrivit G4media, Dosarul i-ar viza pe fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), şi pe senatorul PSD de Giurgiu, Cristian Marciu. 

Concret, senatorul Marciu a fost declarat incompatibil de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în martie 2015, prin decizie definitivă. Acesta a fost declarat incompatibil pentru ca a făcut afaceri cu Consiliul Judetean Girgiu, în perioada 2008-2012, el fiind consilier judeţean. Potrivit legii, pentru acest lucru, Marciu trebuia să piardă de îndată orice funcţie publică şi să nu mai poată ocupa o alta, vreme de 3 ani.

La 5 ani de la nerespectarea deciziei judecătoreşti definitive a Înaltei Curţi, Cristian Marciu este şi acum senator PSD.

Potrivit sursei citate fostul preşedinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, ar fi vizat de acuzaţia de abuz în serviciu. El ar fi refuzat vreme de doi ani şi jumătate – între data cererii ANI (6 martie 2017) şi data demisiei sale de la conducerea Senatului (2 septembrie 2019) – să pună în aplicare decizia Justiţiei.

Fostul şef al Senatului susţine că Biroul Permanent al Senatului a decis pe 4 feb 2019 să trimită solicitarea Agenţiei Naţionale de Intergritate Comisiei juridice a Senatului. ”Până la data încetării mandatului meu nu se primise niciun răspuns”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu pentru G4Media.ro

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite