Cadavrul fetiţei românce ucise de criminalul în serie din Cipru, găsit într-o valiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia din Cipru a găsit duminică, într-un lac, cadavrul celei de-a cincea victime a criminalului în serie care este suspectat că a ucis în ultimii trei ani mai multe femei străine, transmite Reuters. Printre victimele lui se numără o româncă şi fiica ei de 8 ani.

Scafandrii au adus la suprafaţă un cadavru, despre care unele informaţii sugerează că ar putea fi al unui copil, dintr-un lac aflat al vestul capitalei Nicosia, acelaşi loc unde acum o săptămână trupul unei femei a fost găsit într-o valiză.

„Un cadavru în stare de descompunere a fost descoperit. În acest moment, victima nu a putut fi identificată”, a declarat un oficial din poliţia cipriotă. Potrivit Reuters, şi acest ultim cadavru era tot într-o valiză.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, căpitan în armata cirpriotă, a fost reţinut de autorităţile din Cipru în luna aprilie, fiind suspectat că a ucis 5 femei şi fiicele a două dintre acestea.

Potrivit Cyprus Mail, victimele românce sunt Livia Florentina Bunea (36 de ani) şi fiica ei, Elena Natalia Bunea, care au dispărut din casa lor din Ayios Pavlos pe 30 septembrie 2016. O persoană care le cunoştea a declarat la televiziunea de stat că la acea vreme prietenii lor au devenit îngrijoraţi aşa că au intrat în apartamentul lor, pe care l-au găsit neîngrijit, cu vase murdare în bucătărie. Hainele celor două erau încă la locul lor în mobila apartamentului. 

Livia era plecată din România de un deceniu, pentru a se stabili în Cipru împreună cu soţul ei, român. Fetiţa a fost născută în Cipru, iar la scurt timp cei doi s-au despărţit. În ultima perioadă, Livia Florentina locuia singură în Cipru, cu fetiţa ei, şi cele două veneau destul de rar la Buzău, la mama ei. Mama fetei, văduvă de mulţi ani, a încercat din răsputeri să dea de fiica ei, după dispariţia din septembrie 2016, a făcut plângeri la Poliţia Buzău, Ambasadă, la poliţia din Cipru, însă nimeni nu a avut un răspuns pentru ea. 

Trupul româncei şi cel al fetiţei care avea opt ani în momentul dispariţiei nu au fost găsite deocamdată. Mama speră ca ucigaşul să indice locul în care le-a ascuns, pentru a le face slujba de înmormântare.

Potrivit jurnaliştilor ciprioţi, care citează surse din anchetă, criminalul Nikos Metaxas le-a omorât pe cele două, le-a tranşat şi băgat în valize, pe care le-a aruncat mai apoi într-un vechi puţ inundat al unei mine de cupru.

Balta este denumita "lacul roşu" de localnici, de la culoarea roşie dată de concentraţia de cupru. 

Apa ar fi acidă, astfel că ucigaşul spera ca trupurile celor două românce să fie descompuse complet. La această oră, poliţiştii şi localnicii fac cercetari în două locuri în care există bănuieli că ar fi cele două cadavre. Au fost aduse şi drone pentru cercetarea de la înălţime.

Bărbatul este considerat de mass-media din Cipru "primul criminal în serie" din istoria insulei. Oamenii sunt şocaţi de mărturisirea criminalului în serie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite