Cabinetele stomatologice din Vaslui, luate cu asalt de "căpşunari"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lanţuri groase şi inele mari de aur, telefoane ultimul răcnet. Cam aceasta este imaginea multora dintre vasluienii care vin de la muncă, din străinătate, pentru a petrece câteva săptămâni cu

Lanţuri groase şi inele mari de aur, telefoane ultimul răcnet. Cam aceasta este imaginea multora dintre vasluienii care vin de la muncă, din străinătate, pentru a petrece câteva săptămâni cu familiile.
Uşor de reperat după numerele străine de la maşină, îi poţi întâlni în număr mare la cabinetele particulare de stomatologie. "Căpşunarii" sunt bucuroşi că fac economie, apelând la serviciile româneşti, diferenţele de tarife practicate în România şi în străinătate fiind considerabile. La Vaslui, pentru un implant dentar, "căpşunarii" plătesc 200 USD, faţă de 3.000 USD, cât i-ar fi costat în străinătate. "Am mari probleme cu dantura şi sper să le rezolv cât stau acasă. În Italia, unde lucrez, pentru problemele mele trebuie să plătesc aproape o mie de euro, pe când acasă, lucrarea dacă mă costă 15 milioane de lei. Când este vorba de cheltuit pentru sănătate, dau oricât, dar când ştiu că în România este mai ieftin, nu are rost să arunc banii pe fereastră. şi stomatologii noştri fac treabă bună", a spus Violeta Năstase, unul dintre pacienţi.

Implantul dentar, o lucrare de lux
"Vedeta" tratamentului stomatologic este implantul dentar, mai sigur decât protezele sau punţile fixe. Cum este un tratament de lux, nu mulţi români şi-l permit. Costul ridicat se explică atât prin preţul ridicat al implantului în sine, al accesoriilor sale, cât şi al instrumentarului şi al aparaturii foarte scumpe, implanturile fiind executate cu precizie microscopică. În ţările mai bogate, preţul unei astfel de operaţii variază între 1.000 şi 3.000 USD. În condiţiile în care se utilizează exact aceleaşi produse, în România, preţul variază între 200 şi 1.500 USD.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite