Bugetul MAI a fost suplimentat de Guvern pentru reparaţia elicopterelor destinate calamităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bugetul Ministerului Administraţiei şi  Internelor (MAI) a fost suplimentat de Guvern cu 36 milioane lei, pentru  reparaţia capitală a elicopterelor din dotarea ministerului şi care pot  fi folosite la intervenţii în cazul producerii calamităţilor naturale.

Banii sunt alocaţi din Fondul de intervenţie la dispoziţia Guvernului, alimentat în acest sens din Fondul de rezervă bugetară.
Premierul Victor Ponta a anunţat, marţi, că Guvernul va aloca fonduri  pentru achiziţionarea unui elicopter sau repararea elicopterelor aflate  deja în folosinţa Ministerului Administraţiei şi Internelor, aparate de  zbor care să fie folosite în situaţii de urgenţă, inclusiv pentru  stingerea incendiilor din păduri, informează Mediafax.
Declaraţia a afost făcută după ce incendiul din Masivul Bucegi, care  izbucnise în urmă cu peste o săptămână, a fost localizat abia luni, după  ce un elicopter a aruncat aproximativ şapte tone cu apă peste zona  cuprinsă de flăcări.
Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb,  şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus, solicitaseră atunci  ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi,  aducerea unui avion de mici dimensiuni din ţările vecine pentru ajutorul  în stingerea incendiului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite