Bucureşti, capitala mondială a umaniştilor, a ateilor, a agnosticilor şi a tuturor celor care susţin libertatea de conştiinţă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
creationism threat

În această săptămână, în Bucureşti, se vor afla câţiva dintre cei mai importanţi reprezentanţi ai umanismului la nivel mondial.

În acest week-end, mai precis sâmbătă, 25 mai, voi avea plăcerea şi onoarea să moderez o conferinţă ce constituie o premieră românească - e prima conferinţă secular-umanistă internaţională ce se desfăşoară în Europa de Est.

E un eveniment important pentru ca in Bucuresti vor fi prezenti cativa dintre cei mai importanti reprezentanti ai umanismului de la nivel mondial. Pentru cateva zile Bucurestiul va fi "capitala" mondiala a umanistilor, ateilor, agnosticilor, liber-cugetatorilor, secularistilor si a tuturor celor care sustin libertatea de constiinta a fiecarui individ.

Tema conferintei este "Education, Science and Human Rights" si se va desfasura la Palatul Parlamentului in sala C.A. Rosetti, incepand cu ora 10.00.

Mai multe detalii despre conferinta si invitati, se pot gasi pe www.humanismromania.org sau pe pagina de Facebook www.facebook.com/Humanism.Romania

Vor fi dezbatute teme care (din pacate) sunt considerate "delicate" in societatea romaneasca, dar sunt absolut normale pentru societatile civilizate din Europa de Vest sau America de Nord:
- separarea bisericii de stat
- finantarea transparenta a cultelor
- incurajarea cercetarii stiintifice
- oprirea indoctrinarii religioase in scoli
- drepturile minoritatilor
- educatia stiintifica
- respingerea superstitiilor si prejudecatilor
- parteneriatele LGBT
- etc.

In aceasta saptamana vor avea loc mai multe evenimente despre care va voi da mai multe detalii in curand. Primul eveniment din aceasta serie va avea loc in aceasta seara. E vorba despre o proiectie speciala la UNATC. Intrarea e libera. Vor fi proiectate 2 filme: Creationist threat (2009) si In defense of secularism (2010)
Mai multe detalii: http://www.facebook.com/events/160660820777757

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite