Noi restricţii pentru cei care vin din nordul Franţei şi Madrid. Zborurile către şi dinspre aceste destinaţii ar putea fi anulate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Restricţiile din România sunt cauzate de creşterea numărului de persoane infectate în nordul Franţei şi Madrid. FOTO EPA
Restricţiile din România sunt cauzate de creşterea numărului de persoane infectate în nordul Franţei şi Madrid. FOTO EPA

Autorităţile vor extinde, cel mai probabil de miercuri dimineaţa, lista „zonelor roşii” pentru a include nordul Franţei şi Madridul, unde au fost înregistrate focare extinse de coronavirus. Cele două regiuni se adaugă restricţiilor deja existente pentru Italia, China, Iran şi Coreea de Sud. Anunţul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru, la Digi24.

„În aceste condiţii, oamenii care vin din zona Madrid şi din nodrul Franţei vor intra automat în carantină instituţională, aşa cum se întâmplă acum cu cei care vin din Italia”, a precizat Nelu Tătaru.

Zborurile către nordul Franţei şi Madrid ar putea fi suspendate

„Ar putea fi anulate şi cursele aeriene din şi spre aceste zone”, a adăugat secretarul de stat.

Restul Franţei, Germaniei şi Spaniei vor intra în zona galbenă, iar cei care vin din aceste ţări vor fi nevoiţi să se izoleze la domiciliu.

În Franţa, au fost identificate 1.784 de cazuri de infectare şi 33 de decese, dintre care 3 morţi au fost raportate astăzi. Doar 12 persoane s-au vindecat.

În Spania, în prezent există 1.695 de persoane infectate, iar 35 de persoane au decedat. Doar marţi au fost raportate 5 morţi. În Spania s-au vindecat cei mai mulţi pacienţi din Europa (135 de persoane), însă tot aici sunt şi cele mai multe cazuri critice (101 persoane).

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite