Boureanu şi soţia, datori la bancă 3,5 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cuplul Boureanu-Pelinel a fost dat în judecată şi riscă să-i fie sechestrate şase terenuri în Capitală. Deputatul PDL Cristian Boureanu şi soţia sa, manechinul Valentina Pelinel, ar putea rămâne fără o parte din avere întrucât au credite neachitate de peste 3,4 milioane de euro.

Cristian Boureanu şi Valentina Pelinel nu şi-au achitat două credite contractate în 2007, iar banca cere confiscarea a cinci terenuri şi a unei vile aparţinând celor doi.

Citiţi şi:

Firea şi Boureanu merg la tribunal
Firea despre scandalul cu Boureanu: "Mi-am asumat riscul de a-mi afecta pentru câteva zile imaginea. Trebuia să-i dau o lecţie unui personaj"


În noiembrie 2007, Valentina Pelinel şi Cristian Boureanu au luat de la Volksbank un credit pentru investiţii personale în valoare de 414.000 euro.

În aceeaşi zi, fratele şi cumnata politicianului, Constantin şi Irina Boureanu, au contractat un împrumut de 660.000 de euro, Cristian şi Valentina Pelinel angajându-se să achite şi ei o parte din bani, în calitate de codebitori.

Creditele au fost contractate pentru o perioadă de un an, la finalul căruia cei patru trebuiau să returneze sumele împrumutate. Conform contractului, pe perioada celor 12 luni, Valentina Pelinel şi Cristian Boureanu s-au obligat să achite lunar dobânzi şi comisioane în valoare de 3.473 de euro.

Prelungirea contractului

Întrucât în noiembrie 2008 Boureanu nu a putut achita cei 1.074.000 de euro pentru închiderea contractelor, deputatul a prelungit cu încă un an termenul scadent al creditelor.

În acest timp, Boureanu şi soţia sa au acceptat să plătească până la finalizarea acestora un comision de credit de 2.000 de euro şi unul de risc de 1,5% din valoarea contractului. Având în vedere că nici după această „păsuire" deputatul nu şi-a putut achita obligaţiile faţă de bancă, oficialii Volksbank au sesizat corpul executorilor bancari la începutul lunii iunie 2010.

Valentina Pelinel şi Cristian Boureanu au fost notificaţi în mai multe rânduri de către executorii bancari, însă fără succes. În aceste condiţii, banca a sesizat instanţa de judecată, solicitând executarea silită a proprietăţilor cu care Boureanu şi soţia sa au garantat împrumutul.

De asemenea, şi împrumutul contractat de fratele şi de cumnata lui Cristian Boureanu a fost garantat cu aceleaşi proprietăţi. Mai exact, banca solicită instanţei să pună sechestru, în vederea confiscării pentru recuperarea eventualului prejudiciu, pe şase terenuri intravilane şi agricole deţinute de deputat în Capitală.

Pe unul dintre terenuri, situat în strada Bujorului, Boureanu urma să construiască o vilă. Acest teren - achiziţionat din banii împrumutaţi de la Volskbank - are o suprafaţă de 2.638 de metri pătraţi şi, în prezent, a fost scos la vânzare de deputat, care cere 900 de euro pe metrul pătrat.

A cerut refinanţarea

Valentina şi Cristian Boureanu au de returnat băncii 3.426.635 de euro, iar fratele deputatului şi soţia sa datorează 1.523.728 de euro.
Contactat de reporterii „Adevărul", Cristian Boureanu a declarat că a avut discuţii cu banca la finele anului 2009 şi începutul lui 2010 şi şi-a manifestat intenţia de a face o refinanţare.

„Timp de trei luni, nu a avut cine să mai ia decizii la bancă întrucât boardul lor nu avea preşedinte", a subliniat deputatul PDL. El a precizat că nu a primit niciun document scris din partea băncii sau vreo somaţie şi nici nu a fost informat despre decizia Volskbank de a cere executarea silită.

Terenurile-problemă

2.638     metri pătraţi (strada Bujorului).
9.200     metri pătraţi (strada Gura Salciei).
5.000     metri pătraţi (strada Gura Caliţei).
2.000     metri pătraţi (strada Gura Putinei).
2.900     metri pătraţi (strada Gura Putinei).
5.800     metri pătraţi (strada Gura Badicului). 

În scandal cu Gabriela Firea

Deputatul PDL va trebui să se prezinte în instanţă şi în luna octombrie, când va începe procesul pe care i l-a intentat realizatoarea TV Gabriela Vrânceanu Firea. Aceasta îl acuză pe deputat că i-a adus o serie de acuze nefondate şi cere instanţei să-l oblige la plata a 500.000 de euro daune morale.

Neînţelegerile dintre Firea şi Boureanu au început la 31 mai 2010, când politicianul a fost invitat la emisiunea „Ştirea zilei" de la Antena 3. În momentul în care Firea a adus în discuţie anumite afaceri pe care deputatul le-ar avea cu statul, cei doi şi-au adresat mai multe injurii.

"Nu am primit nicio somaţie din partea băncii şi nu am fost informaţi despre cererea de execuţie."
Cristian Boureanu
deputat PDL

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite