Bombardamentul american în Siria - Cum au reacţionat, în oglindă, două Televiziuni din România?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri seara, TVR 1 a alocat două ore în prime time emisiunii România 9 a lui Ionuţ Cristache. Mai mult decât durează de obicei respectivul talk show. Şi aceasta fiindcă s-a socotit că trebuie să se vorbească pe îndelete despre noile grile care vor deveni operaţionale cu începere din 17 aprilie. Mi-am spus părerea despre ele, nu mai revin.

În emisiunea de miercuri care, în prima ei parte a semănat cu o şezătoare, în vreme ce în a doua au răbufnit atitudini necolegiale, răutăţi plus un dezgustător dat din coadă al unora dintre cei prezenţi în platou în faţa Irinei Radu, şefa supremă a instituţiei şi-a justificat decizia de a restructura drastic grila primului canal. Pe care nu vrea să îl facă unul de ştiri, ci unul conectat la actualitate. Pot să îi înţeleg decizia, deşi am mari îndoieli că TVR dispune, la ora actuală, de resursele necesare.

Iată însă că vineri dimineaţa, viaţa i-a jucat o teribilă festă doamnei Irina Radu şi celor ce i-au lăudat hotărârea. Pe neaşteptate, preşedintele SUA, Donald Trump a ordonat un atac în Siria. Atac pentru relatarea şi comentarea căruia TVR s-a dovedit complet nepregătită. O amărâtă de cititoare de prompter căreia îi săreau din cap ochii, un comentariu aproximativ al lui Liviu Iurea şi cam asta a fost totul. Nimic substanţial.

În vremea aceasta, Digi 24 a făcut un tur de forţă. Imagini, ştiri mereu reîmprospătate, analize din studio şi din redacţie, opinii luate prin telefon. Şi un prezentator mereu pe fază, atent la ce îi spuneau intervievaţii, stăpân pe temă, pregătit oricând să intervină şi să pună întrebări inteligente. Numele lui, Marius Pancu.

Aş invita-o, cu toată prietenia, pe d-na Irina Radu să compare modul în care au acţionat TVR şi Digi până la ora 10 a dimineţii. Iar dacă, în sinea ei, d-na Radu este mulţumită de prestaţia instituţiei pe care o conduce, prestaţie care a semănat teribil cu reacţia întârziată de la 11 septembrie, eu chiar nu mai am de zis nimic.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite