Bolnavii vor avea acces la medicamente pe care înainte spitalele nu le puteau cumpăra, din cauza unei erori legislative

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Unifarm va beneficia de un fond de peste 800.000 de euro pentru a achiziţiona medicamente din export FOTO Shutterstock
Unifarm va beneficia de un fond de peste 800.000 de euro pentru a achiziţiona medicamente din export FOTO Shutterstock

Ministerul Sănătăţii a prezentat ieri Guvernului României intenţia de sprijini Compania Naţională Unifarm, prin crearea unui fond de rulment al distribuitorului naţional. Unifarm va putea astfel achiziţiona medicamente la care spitalele nu aveau acces înainte, din cauza unei incoerenţe legislative.

„Intenţionăm să realizăm un fond la această unitate de peste 800.000 de euro. Astfel vom ajuta Unifarm să poată achiziţiona de pe piaţa externă medicamentele pentru care spitalele au întâmpinat greutăţi în aprovizionare în acest an şi pentru care producătorii externi cer o plată în avans. Conform legislaţiei, spitalele nu pot face plăţile decât după 90 de zile, ca urmare distribuitorul naţional este în imposibilitatea de a negocia sau de a achiziţiona de pe plan extern ” a declarat, Raed Arafat, ministrul Sănătăţii.
 
Ministrul Sănătăţii a mai anunţat că reprezentanţii Unifarm au găsit soluţii pentru o mare parte dintre medicamentele oncologice care se aflau pe listele unităţilor sanitare. Unifarm a anunţat Ministerul Sănătăţii că aproximativ 18 produse, printre care Methotrexat, Bleomycinum, Cisplatinum, Oncaspar , medicamente cu importante fluctuaţii în aprovizionare vor putea fi găsite în depozite până spre sfârşitul anului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite